Joulupitko

20.11.2010
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Joulupitko

Ainekset

13 annosta
1 100 g margariinia
2 2,5 dl maitoa
3 25 g hiivaa
4 3 rkl haaleaa vettä
5 1 tl kardemummaa
6 0,5 tl suolaa
7 1 dl sokeria
8 1 kananmuna
9 8 dl vehnäjauhoja
Täyte
1 1 pussi (200 g) kuivattuja, pehmeitä viikunoita
2 1 tl aniksen siemeniä
3 2 rkl omenamehua tai rommia
4 25 g margariinia
5 1 tl kanelia
Pinnalle
1 0,75 dl aprikoosihilloa

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 46 g 596 g
Proteiinia 6 g 75 g
Rasvaa 5 g 67 g
Kuitua 3 g 35 g
Energiaa kJ 1 076 13984
Energiaa kcal 257 3342

Reseptitiedot

Ruokalajit Jälkiruoat, Leivonnaiset
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine Maitotuotteet

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Sulata kattilassa rasva ja kaada sekaan maito. Liuota kulhossa tai yleiskoneessa hiiva haaleaan veteen. Lisää mausteet ja anna seoksen hetken aikaa olla. Lisää joukkoon haalea rasva-maitoseos sekä muna. Lisää jauhot ja alusta taikinaksi. Anna taikinan kohota peitettynä lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.Valmista täyte. Pilko viikunat pieniksi paloiksi. Hiero aniksen siemenet morttelissa jauheeksi. Sekoita viikunoiden joukkoon anis ja mehu. Anna viikunoiden maustua taikinan kohoamisen ajan.

Vaivaa taikina jauhotetulla pöydällä kiinteäksi ja kauli se suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Levitä päälle pehmeä rasva ja kaneli. Levitä pinnalle viikunaseos. Kääri levy leveyssuunnalta rullaksi. Halkaise rulla pituussuunnassa kahtia. Kieputa puolikkaat toistensa ympäri pitkoksi. Anna pitkon kohota peitettynä 15 minuuttia.

Paista pitkoa 200-asteisen uunin alatasolla noin 25 minuuttia. Nosta pitko jäähtymään ritilälle. Kuumenna hillo kattilassa tai mikrossa ja valele lämmin pitko juoksevalla hillolla.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen ja Reeta Viljakainen
© SOK
Avainsanat: pulla
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5