Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Joulupitko

Fork and knife
13 Annosta
Fork and knife
13 Annosta

Ainekset

100 g
Margariinia
2 1/2 dl
Maitoa
25 g
Hiivaa
3 rkl
Haaleaa vettä
1 tl
Kardemummaa
1/2 tl
Suolaa
1 dl
Sokeria
1 kpl
Kananmuna
8 dl
Vehnäjauhoja

Täyte

1 kpl
(200 g) kuivattuja, pehmeitä viikunoita
1 tl
Aniksen siemeniä
2 rkl
Omenamehua tai rommia
25 g
Margariinia
1 tl
Kanelia

Pinnalle

3/4 dl
Aprikoosihilloa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Sulata kattilassa rasva ja kaada sekaan maito. Liuota kulhossa tai yleiskoneessa hiiva haaleaan veteen. Lisää mausteet ja anna seoksen hetken aikaa olla. Lisää joukkoon haalea rasva-maitoseos sekä muna. Lisää jauhot ja alusta taikinaksi. Anna taikinan kohota peitettynä lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.Valmista täyte. Pilko viikunat pieniksi paloiksi. Hiero aniksen siemenet morttelissa jauheeksi. Sekoita viikunoiden joukkoon anis ja mehu. Anna viikunoiden maustua taikinan kohoamisen ajan.

Vaivaa taikina jauhotetulla pöydällä kiinteäksi ja kauli se suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Levitä päälle pehmeä rasva ja kaneli. Levitä pinnalle viikunaseos. Kääri levy leveyssuunnalta rullaksi. Halkaise rulla pituussuunnassa kahtia. Kieputa puolikkaat toistensa ympäri pitkoksi. Anna pitkon kohota peitettynä 15 minuuttia.

Paista pitkoa 200-asteisen uunin alatasolla noin 25 minuuttia. Nosta pitko jäähtymään ritilälle. Kuumenna hillo kattilassa tai mikrossa ja valele lämmin pitko juoksevalla hillolla.

Miltä maistui?
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Timo Viljakainen ja Reeta Viljakainen
Julkaistu: 20.11.2010
|
Muokattu: 15.1.2024

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.