Joululeipä

29.12.2004
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Joululeipä

Ainekset

2 kappaletta
1 5 dl piimää
2 50 g hiivaa
3 1 tl pomeranssinkuorta
4 1 tl kuminaa
5 1,5 tl suolaa
6 1 dl siirappia tai hunajaa
7 1 dl korintteja tai rusinoita
8 10 - 11 dl hiivaleipäjauhoja
9 3 dl ruisjauhoja
10 50 g margariinia

Ravintoaineet

Kappale Resepti
Hiilihydraatteja 288 g 576 g
Proteiinia 52 g 104 g
Rasvaa 36 g 72 g
Kuitua 31 g 62 g
Energiaa kJ 7 149 14298
Energiaa kcal 1 708 3417

Reseptitiedot

Ruokavalio Munaton
Ruokalajit Lisäkkeet, Leivonnaiset, Aamu-, väli- ja iltapalat
Ruokatyypit Suolaiset leivonnaiset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Liota kädenlämpöiseen piimään hiiva. Lisää mausteet ja siirappi tai hunaja. Lisää rusinat ja sekoita jauhot ja lopuksi sula rasva taikinaa. Anna kohota peitettynä. Leivo kaksi leipää ja kohota ne. Pistele leipiin haarukalla reikiä ja paista 200 asteessa 35-40 minuuttia.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen
© SOK
Avainsanat: leipä limppu rusina
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5