Joulukinkun paistaminen

7.11.2018
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Joulukinkun paistaminen

Joulukinkku on helppo juttu, kun otat sen ajoissa sulamaan ja varaat reilusti aikaa myös paistamiselle. Kypsän kinkun voit kuorruttaa korppujauhoilla ja koristella kuivatuilla karpaloilla.

Ainekset

20 annosta
1 5 kg luuton juhlakinkku
2 1 iso paistopussi
3 paistolämpömittari
Kuorrutus
1 1 dl sinappia
2 1 kananmuna
3 1 dl korppujauhoja
4 1 dl kuivattuja karpaloita

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 3 g 55 g
Proteiinia 1 g 17 g
Rasvaa 1 g 13 g
Kuitua 0 g 7 g
Energiaa kJ 86 1718
Energiaa kcal 21 411

Reseptitiedot

Ruokalajit Pääruoat
Pääruoka-aine Sianliha

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Kuvalliset ohjeet

Joulukinkun_paistaminen_ohjekuva1

Siirrä jäinen kinkku jääkaappiin 3 vuorokautta ennen valmistusta. Ota sulanut kinkku huoneenlämpöön noin 5 tuntia ennen paistoa. Poista pakkaus. Jos kinkussa on verkko, jätä se paikoilleen kypsennyksen ajaksi.

Joulukinkun_paistaminen_ohjekuva2

Laita kinkku paistopussiin ja sulje pussi. Leikkaa pieni ilmareikä pussin yläkulmaan. Työnnä paistolämpömittari pussin läpi kinkun paksuimpaan kohtaan siten, että asteikko näkyy uunista ulos. Aloita paistaminen, kun kinkun sisälämpötila on noin 10 astetta. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Laita kinkku uuniin. Alenna puolen tunnin kuluttua uunin lämpötila 125 asteeseen.

Joulukinkun_paistaminen_ohjekuva3

Kypsennä kinkkua noin tunti jokaista painokiloa kohti. Jos haluat kinkusta mehevän kypsää, ota se uunista, kun mittari näyttää 75 astetta. Jos taas haluat kinkustasi murenevan kypsää, ota se uunista, kun mittari näyttää 80 astetta. Anna kinkun jäähtyä 15–20 minuuttia. Poista pussi ja ota liemi talteen kastiketta varten. Poista kinkusta verkko, kamara ja osa silavaa. Jätä pintaan ohut kerros silavaa makua antamaan.

Joulukinkun_paistaminen_ohjekuva4

Säädä uuni 250 asteeseen. Nosta kinkku uuniritilälle. Yhdistä sinappi ja kananmuna. Voitele kinkku sinappiseoksella. Kuorruta kinkku korppujauhoilla. Tee pintaan ristikkokuvio veitsellä. Kuorruta kinkkua uunissa 10–15 minuuttia tai kunnes pinta on hieman ruskistunut. Koristele kuivatuilla karpaloilla.

Teksti:
Kuvat: Anna Huovinen
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5