Jouluinen mantelikranssi

4.1.2005
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Jouluinen mantelikranssi

Ainekset

1 2,5 dl maitoa
2 25 g hiivaa
3 1 dl sokeria
4 0,5 tl suolaa
5 0,5 rkl kardemummaa
6 1 kananmuna
7 0,5 pussia (0,25 g) sahramia
8 9 dl vehnäjauhoja
9 150 g voita tai margariinia
Täyte
1 200 g mantelilastuja
2 1 dl sokeria
3 1 tl vaniljasokeria
4 25 g voisulaa tai 100 g maustamatonta tuorejuustoa

Ravintoaineet

Resepti
Hiilihydraatteja 606 g
Proteiinia 126 g
Rasvaa 265 g
Kuitua 37 g
Energiaa kJ 22246
Energiaa kcal 5317

Reseptitiedot

Ruokalajit Jälkiruoat, Leivonnaiset
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Liota siihen hiiva, sokeri ja suola. Lisää kardemumma, kananmuna ja halutessasi sahrami. Alusta jauhot taikinaan ja lisää sula rasva. Kohota. Kauli taikina suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Levitä levylle joko voisulaa tai tuorejuustoa ja ripottele pinnalle keskenään sekoitetut sokerit ja rikotut mantelilastut. Kääri levy rullalle ja leikkaa rullan pintaan vino ristikko. Koristele raesokerilla ja mantelilastuilla. Paista 200-225 asteessa noin 35-40 minuuttia.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen
© SOK
Avainsanat: manteli pulla
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5