Jauhemaksapihvit ja pippurikastike

20.2.2005
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Jauhemaksapihvit ja pippurikastike

Tarjoile maksapihvien, haudutettujen sipulirenkaiden ja puolukkahillon kanssa keitettyjä perunoita ja pippurikastiketta.

Ainekset

1 2 raakaa perunaa
2 1 sipuli
3 1 omena
4 350 g jauhettua naudan maksaa
5 1 muna
6 1 tl suolaa
7 0,25 tl rouhittua valkopippuria
8 0,5 tl meiramia
Kastike
1 1 pussi pippurikastikeaineksia
2 1 dl vettä
3 1 dl maitoa
4 nokare margariinia

Ravintoaineet

Resepti
Hiilihydraatteja 55 g
Proteiinia 74 g
Rasvaa 19 g
Kuitua 5 g
Energiaa kJ 2928
Energiaa kcal 700

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton
Ruokalajit Pääruoat
Pääruoka-aine Muut lihat ja sisäelimet

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kuori perunat, sipuli ja omena ja raasta ne hyvin hienoksi raasteeksi. Sekoita kulhossa raasteet, maksa, muna sekä mausteet. Paista taikinasta ohukaispannulla pihvejä.Valmista kastike sekoittamalla pippurikastikejauhe vesi-maitoseokseen. Kiehauta kastike samalla sekoittaen. Anna kiehua miedolla lämmöllä muutama minuutti. Nosta kastike liedeltä ja lisää nokare rasvaa. Sekoita tasaiseksi. Tarjoile pippurikastike maksapihvien, haudutettujen sipulirenkaiden ja puolukkahillon sekä keitettyjen perunoiden kanssa.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen
© SOK
Avainsanat: maksa pihvi
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5