Jauhelihapasteijat

21.7.2015
2 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Jauhelihapasteijat

Rahkavoitaikina sopii monipuolisesti leivontaan, pasteijoihin ja piirakoihin. Jauhelihapasteijat maistuvat brunssilla ja muissa juhlissa sekä retkieväänä. Kokeile myös pehmeän kasviskeiton kanssa!

Ainekset

12 kappaletta
Rahkavoitaikina
1 250 g voita
2 4 dl vehnäjauhoja
3 1 tl leivinjauhetta
4 250 g maitorahkaa
Täyte
1 250 g jauhelihaa
2 1 pieni sipuli
3 1 rkl öljyä
4 2 rkl ranskankermaa
5 2 tl soijakastiketta
6 suolatonta jauhelihamaustetta
7 1 tl suolaa
8 0,5 tl mustapippuria
9 2 keitettyä kananmunaa
Voiteluun
1 1 - 2 kananmunaa

Ravintoaineet

Kappale Resepti
Hiilihydraatteja 16 g 193 g
Proteiinia 10 g 117 g
Rasvaa 7 g 85 g
Kuitua 1 g 10 g
Energiaa kJ 708 8492
Energiaa kcal 169 2030

Reseptitiedot

Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat, Leivonnaiset, Piknik, Brunssi
Ruokatyypit Suolaiset leivonnaiset
Pääruoka-aine Jauheliha

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Valmista taikina. Paloittele voi kulhoon. Nypi sekaan kuivat aineet. Lisää rahka ja sekoita taikina nopeasti tasaiseksi. Painele taikina levyksi jauhotetun leivinpaperin päälle. Kääri paperin ja kelmun sisään. Anna levätä jääkaapissa vähintään 3 tuntia.

Valmista täyte. Kuori ja hienonna sipuli. Ruskista jauheliha ja sipuli öljyssä. Lisää ranskankerma ja mausteet. Kuumenna hetki sekoitellen. Anna jäähtyä. Hienonna munat ja sekoita täytteeseen.

Kauli taikina 3–4 mm:n paksuiseksi levyksi. Ota levystä pyöreitä pohjia muotilla. Pane ruokalusikallinen täytettä jokaiselle pohjalle. Sipaise pohjan toinen reuna vedellä ja käännä päälle toinen reuna. Kiinnitä reunat haarukalla painelemalla. Voitele munalla ja pistele pinta haarukalla. Paista 225-asteisessa uunissa noin 14 minuuttia.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5