Jauhelihaohratto

27.8.2010
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Jauhelihaohratto

Ainekset

4 annosta
1 400 g jauhelihaa
2 1 iso sipuli
3 4 valkosipulinkynttä
4 1 - 2 rkl öljyä
5 2 dl esikypsytettyjä ohrasuurimoita (rikottuja)
6 8 dl vettä
7 2 lihaliemikuutiota
8 2 tl mietoa chilijauhetta
9 1 pussi herne-maissi-paprikaa (200g)
10 0,5 tl mustapippuria
11 persiljaa

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 19 g 75 g
Proteiinia 21 g 83 g
Rasvaa 23 g 92 g
Kuitua 3 g 13 g
Energiaa kJ 1 524 6096
Energiaa kcal 364 1457

Reseptitiedot

Ruokalajit Pääruoat, Edullinen
Pääruoka-aine Jauheliha

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulit. Ruskista sipulit ja valkosipulit padassa öljyssä. Lisää jauheliha ja anna senkin ruskistua. Lisää vesi, ohrasuurimot, lihaliemikuutiot, chili ja pippuri. Keitä rikottuja suurimoita 15 minuuttia ja kokonaisia suurimoita 30 minuuttia. Lisää pakastevihannekset ja kypsennä vielä viitisen minuuttia tai kunnes neste on imeytynyt ruokaan. Tarkista maku ja lisää hienonnettu persilja.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen ja Reeta Viljakainen
© SOK
Avainsanat: jauheliha risotto
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5