Jauhelihagulassi

25.9.2012
1 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Jauhelihagulassi

Porkkanaa, tomaattisosetta ja monenlaisia mausteita sisältävä jauhelihagulassi on helppo ja maittava arkiruoka.

Ainekset

4 annosta
1 1 paketti (400 g) jauhelihaa
2 1 rkl öljyä
3 1 sipuli
4 1 valkosipulinkynsi
5 0,5 tl jauhettua kuminaa
6 4 - 5 perunaa
7 2 porkkanaa
8 7 dl vettä
9 1 laakerinlehti
10 2 rkl tomaattisosetta
11 1 tl meiramia
12 1 tl suolaa
13 ripaus rouhittua mustapippuria
14 1 vihreä paprika
15 1 punainen paprika

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 18 g 71 g
Proteiinia 20 g 82 g
Rasvaa 21 g 84 g
Kuitua 4 g 14 g
Energiaa kJ 1 434 5734
Energiaa kcal 342 1370

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Munaton
Ruokalajit Pääruoat
Pääruoka-aine Jauheliha

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuori ja pilko perunat ja porkkanat. Ruskista jauheliha pinnoitetun kattilan pohjalla. Lisää sipulit ja kumina. Kääntele hetki ja lisää perunat ja porkkanat. Lisää joukkoon vesi, laakerinlehti, tomaattisose ja mausteet. Anna padan kiehua miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia, kunnes juurekset ovat vielä napakan kypsiä. Pilko paprikat ja lisää joukkoon. Anna kiehua vielä muutama minuutti, kunnes juurekset ovat pehmeitä.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
Avainsanat: jauheliha
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5