Jauheliha-pastagratiini

16.10.2012
2 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Jauheliha-pastagratiini

Sulatejuustosta syntyy täydellinen juustokastike jauheliha-pastagratiinille. Ripottele lisäksi pinnalle juustoraastetta ennen paistamista.

Ainekset

6 annosta
1 8 dl pastaa keitettynä, esim. fusilli
Jauhelihakastike
1 1 paketti jauhelihaa (400 g)
2 1 rkl öljyä
3 1 sipuli
4 1 valkosipulinkynsi
5 1 prk tomaattimurskaa (400 g)
6 2 rkl tomaattisosetta
7 ripaus suolaa
8 ripaus rouhittua mustapippuria
9 1 tl sambal oelek -chilitahnaa
Juustokastike
1 2 dl maitoa
2 1 rkl maissitärkkelysjauhoja
3 2 dl lihalientä
4 150 g sulatejuustoa
Pinnalle
1 juustoraastetta

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 27 g 162 g
Proteiinia 22 g 133 g
Rasvaa 21 g 125 g
Kuitua 2 g 12 g
Energiaa kJ 1 608 9651
Energiaa kcal 384 2307

Huom! Laskelmassa ei ole huomioitu: juustoraastetta

Reseptitiedot

Ruokalajit Pääruoat
Ruokatyypit Pastaruoat
Pääruoka-aine Jauheliha

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Valmista jauhelihakastike. Paahda pannulla jauheliha ja lisää joukkoon kuorittu ja hienonnettu sipuli ja valkosipulinkynsi. Lisää pannulle tomaattimurska ja -sose sekä mausteet. Keitä hiljalleen noin 15 minuuttia. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.

Valmista juustokastike. Mittaa kattilaan maito ja maissitärkkelysjauhot. Sekoita tasaiseksi. Lisää lihaliemi ja paloiteltu sulatejuusto. Keitä, kunnes juusto sulaa tasaiseksi ja kastike saostuu. Nostele voideltuun uunivuokaan kerroksittain jauhelihakastiketta ja pastaa. Valuta päälle juustokastike. Ripottele pinnalle juustoraaste. Anna gratiinin kypsyä 225-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5