Jauheliha-halloumipizza

20.9.2008
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Jauheliha-halloumipizza

Ainekset

4 annosta
Klassinen tomaattikastike:
1 1 rkl oliiviöljyä
2 1 pieni sipuli
3 2 valkosipulin kynttä
4 1 prk (à 400/260 g) kuorittuja tomaatteja
5 0,25 tl sokeria
6 0,5 tl suolaa
7 0,25 tl mustapippuria
8 1 rkl tomaattipyreetä
9 1 tl oreganoa
Pizzapohja:
1 1,5 dl vettä
2 0,5 pakettia (25 g) tuorehiivaa
3 1 rkl oliiviöljyä
4 1 tl suolaa
5 sokeria
6 3,5 dl vehnäjauhoja
Täyte:
1 1 rkl oliiviöljyä
2 1 pieni punasipuli
3 2 valkosipulin kynttä
4 400 g (sika-nauta)jauhelihaa
5 2 rkl sitruunamehua
6 2 tl kuivattua oreganoa
7 225 g halloumia
8 1 dl oliivirenkaita
Päälle:
1 2 rkl tuoretta persiljaa

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 44 g 178 g
Proteiinia 35 g 141 g
Rasvaa 44 g 175 g
Kuitua 4 g 16 g
Energiaa kJ 2 974 11898
Energiaa kcal 711 2844

Reseptitiedot

Ruokalajit Pääruoat, Leivonnaiset
Ruokatyypit Suolaiset leivonnaiset
Pääruoka-aine Jauheliha

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Valmista ensin tomaattikastike tai käytä valmista tomaattikastiketta.

Kuumenna öljy kattilassa. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuullota sipuleita 5 minuuttia. Lisää tomaatit, mausteet oreganoa lukuun ottamatta ja pyree ja paista puuhaarukalla sekoitellen noin 7 minuuttia, kunnes kastike kiehuu. Vähennä lämpöä ja jatka keittämistä 10 minuuttia. Siirrä levyltä ja soseuta kastike sauvasekoittimella. Mausta oreganolla. Kastikkeesta riittää kahteen pizzaan.

Valmista seuraavaksi pizzapohja. Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi. Murenna hiiva joukkoon.Lisää oliiviöljy, suola ja sokeri. Alusta jauhot joukkoon erissä.Vaivaa taikina notkeaksi jauhotetulla alustalla. Anna taikinan nousta kulhossa liinalla peitettynä noin 30 minuuttia.

Kuumenna uuni 225 asteeseen. Vaivaa noussutta taikinaa jauhotetulla alustalla hetki. Kauli taikina pyöreäksi levyksi ja pane levy leivinpaperin päälle uunipellille.

Kuumenna öljy paistinpannussa. Kuori ja leikkaa punasipuli ja valkosipulinkynnet ohuiksi renkaiksi. Kuullota 2 minuuttia. Lisää jauheliha ja ruskista kypsäksi. Sekoita joukkoon sitruunamehu ja oregano. Levitä tomaattikastiketta pizzapohjalle. Kaada päälle jauhelihatäyte.

Viipaloi halloumi ohueksi ja aseta oliivirenkaiden kanssa päällimmäiseksi.Taivuta ulkoreunaa sisäänpäin koko matkalta. Kypsennä uunin keskitasolla noin 15 minuuttia, kunnes pohja on rapea ja kullankeltainen. Hienonna pizzan päälle persiljaa.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5