Jättimuffini

29.12.2004
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Jättimuffini

Ainekset

8 annosta
1 350 - 400 g raparperia
2 150 g margariinia
3 3,5 dl fariinisokeria
4 2 kananmunaa
5 2 dl maitoa
6 6 dl vehnäjauhoja
7 1 tl leivinjauhetta
8 1 sitruunan mehu
Koristeluun
1 raesokeria

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 75 g 601 g
Proteiinia 8 g 63 g
Rasvaa 17 g 139 g
Kuitua 2 g 19 g
Energiaa kJ 2 067 16537
Energiaa kcal 494 3952

Reseptitiedot

Ruokalajit Leivonnaiset
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kuori ja paloittele raparperit ja kiehauta ne nopeasti pienessä vesimäärässä pehmeiksi. Vaahdota keskenään margariini ja fariinisokeri ja lisää joukkoon munat yksitellen. Lisää maito ja sitruunanmehu.Sekoita kuivat aineet keskenään ja yhdistä ne rasvaseokseen. Lisää valutetut raparperipalat taikinan sekaan. Voitele kakkuvuoka ja kumoa taikina vuokaan. Ripottele päälle raesokeria ja paista 175 asteessa noin 25-30 minuuttia, kunnes puutikulla kokeiltaessa tikkuun ei tartu enää taikinaa. Anna jäähtyä ja leikkaa annospaloiksi.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5