Itämainen lammaspata

28.3.2007
1 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Itämainen lammaspata

Ainekset

6 annosta
1 600 - 800 g luutonta lampaanpaistia
2 öljyä
3 1 sipuli
4 2 valkosipulin kynttä
5 2 porkkanaa
6 150 g kuivattuja aprikooseja
7 2 tl currya
8 1 tl mietoa chilijauhetta
9 3 rkl tomaattisosetta
10 1 laakerinlehti
11 suikale sitruunankuorta
12 5 dl vettä
13 hiukan vasikanfondia
14 hiukan suolaa
15 mustapippuria

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 5 g 31 g
Proteiinia 20 g 119 g
Rasvaa 13 g 76 g
Kuitua 1 g 8 g
Energiaa kJ 895 5370
Energiaa kcal 214 1283

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Munaton
Ruokalajit Pääruoat
Ruokatyypit Pataruoat
Pääruoka-aine Lammas
Makuja maailmalta Intialainen

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Leikkaa liha parin sentin kuutioiksi. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulit. Kuori porkkanat ja leikkaa ne parin sentin viipaleiksi. Halkaise aprikoosit. Ruskista lihat parissa kolmessa erässä ja siirrä pataan tai kattilaan. Sirottele lihapaloille kevyesti suolaa ja pippuria. Huuhdo pannu aina välillä ja ota huuhdeliemi talteen. Kuullota lopuksi pannussa sipuli ja valkosipuli. Sekoita joukkoon curry, chilijauhe ja tomaattisose ja kuumenna muutama minuutti miedolla lämmöllä. Lisää seos lihojen joukkoon. Lisää pataan laakerinlehti, aprikoosit, pala sitruunan keltaista kuorta sekä pannun huuhdeliemi ja hiukan fondia. Kypsennä kannen alla miedolla lämmöllä noin tunti ja 15 minuuttia. Tarkista, että liha on kypsää. Tarkista maku ja tarjoile keitetyn riisin kanssa.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen, Margareta Nygård
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5