Italialainen broilerivuoka

21.10.2015
6 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Italialainen broilerivuoka

Kana hautuu meheväksi välimerellisessä kastikkeessa.

Ainekset

4 annosta
1 3 broilerin koipi-reittä
2 1 sitruuna
3 1 rkl oliiviöljyä
4 1 tl suolaa
5 1 tl broilerimaustetta (suolaton)
6 1 punasipuli
7 2 valkosipulinkynttä
8 1 paprika
9 3 dl pitkäjyväistä riisiä
10 1 prk (400 g) tomaattimurskaa
11 1 dl mustia oliiveja
12 0,5 dl pilkottuja aurinkokuivattuja tomaatteja
13 2 tl Välimeren yrttiseosta (Meira)
14 4 dl kanalientä
Pinnalle
1 1 - 2 rkl hienonnettua persiljaa

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 59 g 237 g
Proteiinia 27 g 108 g
Rasvaa 26 g 106 g
Kuitua 4 g 17 g
Energiaa kJ 2 457 9828
Energiaa kcal 587 2349

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Munaton
Ruokalajit Pääruoat
Pääruoka-aine Broileri ja kalkkuna
Makuja maailmalta Italialainen

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Puolita koipireidet ja ruskista ne öljyssä pannulla. Mausta sitruunan kuorella, suolalla ja broilerimausteella. Siirrä vadille.

Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Halkaise paprika, poista kanta ja siemenet. Pilko pieniksi paloiksi. Lisää kasvikset pannulle ja kääntele hetki. Siirrä kasvikset lautaselle.

Kaada pannulle riisi, tomaattimurska, oliivit, aurinkokuivatut tomaatit ja yrttiseos, lisää ripaus suolaa. Kiehauta ja valuta seos laakeaan uunivuokaan. Valuta joukkoon kuuma kanaliemi ja kasvikset ja sekoita ainekset kevyesti. Aseta päälle broilerinpalat.

Peitä vuoka foliolla ja kypsennä 200-asteisessa uunissa 45 minuuttia. Poista vuoasta folio ja kuumenna uunin grillivastukset. Paahda 5–8 minuuttia kunnes broilerin pinta on rapeaa. Purista vuoan pinnalle sitruunan mehua ja ripottele päälle persiljaa.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5