
Italialainen broilerivuoka
Ainekset
Pinnalle
Valmistus
Puolita koipireidet ja ruskista ne öljyssä pannulla. Mausta raastetulla sitruunan kuorella ja suolalla. Siirrä vadille.
Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Halkaise paprika, poista kanta ja siemenet. Pilko pieniksi paloiksi. Lisää kasvikset pannulle ja kääntele hetki. Siirrä kasvikset lautaselle.
Kaada pannulle riisi, tomaattimurska, oliivit, aurinkokuivatut tomaatit ja yrttiseos, lisää ripaus suolaa. Kiehauta ja valuta seos laakeaan uunivuokaan. Valuta joukkoon kuuma kanaliemi ja kasvikset ja sekoita ainekset kevyesti. Aseta päälle broilerinpalat.
Peitä vuoka foliolla ja kypsennä 200-asteisessa uunissa 45 minuuttia. Poista vuoasta folio ja kuumenna uunin grillivastukset. Paahda 5–8 minuuttia kunnes broilerin pinta on rapeaa. Purista vuoan pinnalle sitruunan mehua ja ripottele päälle hienonnettua persiljaa.
Lisää aiheesta
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
639
2677
28,5 g
7,8 g
60,3 g
8,5 g
4,8 g
31,8 g
4,1 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli