Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Italialainen broilerivuoka

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Kana hautuu meheväksi välimerellisessä kastikkeessa.

Ainekset

3 kpl
Broilerin koipi-reittä
1 kpl
Sitruuna
1 rkl
Oliiviöljyä
1 tl
Suolaa
1 tl
Broilerimaustetta (suolaton)
1 kpl
Punasipuli
2 kpl
Valkosipulinkynttä
1 kpl
Paprika
3 dl
Pitkäjyväistä riisiä
1 kpl
(400 g) tomaattimurskaa
1 dl
Mustia oliiveja
1/2 dl
Pilkottuja aurinkokuivattuja tomaatteja
2 tl
Välimeren yrttiseosta (meira)
4 dl
Kanalientä

Pinnalle

1 - 2 rkl
Hienonnettua persiljaa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Puolita koipireidet ja ruskista ne öljyssä pannulla. Mausta sitruunan kuorella, suolalla ja broilerimausteella. Siirrä vadille.

Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Halkaise paprika, poista kanta ja siemenet. Pilko pieniksi paloiksi. Lisää kasvikset pannulle ja kääntele hetki. Siirrä kasvikset lautaselle.

Kaada pannulle riisi, tomaattimurska, oliivit, aurinkokuivatut tomaatit ja yrttiseos, lisää ripaus suolaa. Kiehauta ja valuta seos laakeaan uunivuokaan. Valuta joukkoon kuuma kanaliemi ja kasvikset ja sekoita ainekset kevyesti. Aseta päälle broilerinpalat.

Peitä vuoka foliolla ja kypsennä 200-asteisessa uunissa 45 minuuttia. Poista vuoasta folio ja kuumenna uunin grillivastukset. Paahda 5–8 minuuttia kunnes broilerin pinta on rapeaa. Purista vuoan pinnalle sitruunan mehua ja ripottele päälle persiljaa.

Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.10.2015
|
Muokattu: 15.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

607

2541

28,3 g

7,8 g

54,5 g

3,8 g

3,3 g

30,8 g

2,4 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 tl Suolaa,

1 tl Broilerimaustetta (suolaton),

Valkosipulinkynttä,

2 tl Välimeren yrttiseosta (meira).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli