Isoäidin sunnuntaimureke

19.12.2004
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Isoäidin sunnuntaimureke

Muhevan murekkeen täyte syntyy sekavihanneksista, kananmunasta ja sipulista. Tarjoile annos tomaattikastikkeen kera.

Ainekset

4 annosta
1 500 g tavallista jauhelihaa
2 1 iso sipuli
3 (2 valkosipulinkynttä puserrettuna)
4 1 dl korppujauhoja
5 1 dl vettä
6 1 dl kuohukermaa
7 1 tl suolaa
8 2 munaa
9 1 tl pippurimausteseosta
10 1 tl paprikaa
11 0,5 tl nelimaustetta tai hienonnettua maustepippuria
Täyte:
1 300 g pakastekasviksia, esim. sekavihanneksia
2 1 pieni sipuli
3 1 muna
4 0,5 tl yrttisuolaa
Pinnalle:
1 1 - 2 rkl korppujauhetta
Tomaattikastike:
1 2 rkl margariinia tai öljyä
2 1 sipuli hienonnettuna
3 2 rkl vehnäjauhoja
4 400 g tomaattimursketta
5 1 - 2 dl vettä
6 0,5 kasvisliemikuutiota
7 suolaa, sokeria ja valkopippuria
8 1 rkl chilikastiketta tai ripaus chiliä
9 (1 dl kermaa)

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 27 g 107 g
Proteiinia 37 g 148 g
Rasvaa 27 g 108 g
Kuitua 5 g 21 g
Energiaa kJ 2 091 8364
Energiaa kcal 500 1999

Reseptitiedot

Ruokalajit Pääruoat
Pääruoka-aine Jauheliha

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Hienonna sipulit hyvin. Turvota korppujauhe kerman ja veden seoksessa kulhon pohjalla. Lisää kulhoon vähitellen muut ainekset. Vaivaa murekeseosta, kunnes se tarttuu hiukan kulhon reunoille.Sekoita täytteen ainekset. Paloittele kasviksia tarpeen mukaan pienempiin paloihin. Hienonna sipuli hyvin.Levitä pienelle uunipannulle leivinpaperi ja kostuta se kylmällä vedellä. Taputtele murekeseos paperille noin 2 cm paksuksi kerrokseksi. Jaa täyte levyn keskiviivalle. Pyöritä murekelevy paperin avulla täytteen ympärille ja paina saumakohta sormin kiinni. Koristele murekkeen pinta haarukalla. Ripottele pintaan korppujauhetta. Kypsennä mureketta 200 asteessa 30-40 minuuttia. Valele pintaa välillä.Hienonna kastiketta varten sipuli ja pehmitä se rasvassa ruskistamatta. Lisää tomaattimurske, johon olet sekoittanut jauhot. Keitä viisi minuuttia ja lisää tarpeen mukaan vettä. Mausta. Lisää lopuksi kerma, mutta älä keitä enää, ettei kastike juoksetu.

Teksti:
Kuvat: Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5