Intialainen liharaguu

16.12.2004
1 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Intialainen liharaguu

Ainekset

4 annosta
1 600 g naudan ulko- tai kulmapaistia
2 3 rkl öljyä
3 2 tl intialaista mausteseosta
4 1 sipuli
5 2 valkosipulinkynttä
6 1 porkkana
7 0,5 tl kanelia
8 0,5 tl neilikkaa
9 pala tuoretta inkivääriä
10 1 punainen chili
11 1 prk tomaattimurskaa
12 1 prk tomaattipyrettä
13 1,5 tl suolaa
14 2 laakerinlehteä
15 2 rkl mangochutneyta tai omenasosetta
16 3 dl vettä

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 9 g 37 g
Proteiinia 34 g 135 g
Rasvaa 14 g 57 g
Kuitua 2 g 9 g
Energiaa kJ 1 268 5070
Energiaa kcal 303 1212

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Munaton
Ruokalajit Pääruoat
Pääruoka-aine Naudanliha
Makuja maailmalta Intialainen

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Leikkaa liha pieniksi kuutioiksi. Kuumenna pannulla 1 rkl öljyä ja ruskista lihat pannulla kahdessa erässä. Nosta lihapalat syrjään ja huuhtele pannu. Kuumenna loput öljystä pannulla. Lisää intialainen mausteseos ja hienonnetut sipulit. Kääntele hetken aikaa ja lisää kuorittu ja pieniksi kuutioitu porkkana. Lisää kaneli, neilikka ja hienonnettu inkivääri. Halkaise chili ja poista siemenet. Hienonna pieneksi silpuksi ja nosta pannulle. Lisää loput aineet ja lihapalat pannulle. Anna kiehua hiljalleen kannen alla parin tunnin ajan tai kunnes liha on pehmeää. Lisää tarvittaessa nestettä. Tarjoile basmatiriisin tai perunamuusin kanssa.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5