Inkiväärillä piristetyt katkarapubruschettat

18.3.2018
2 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Inkiväärillä piristetyt katkarapubruschettat

Skumpan kaveriksi sopiva näppipala syntyy inkivääri-limemarinoiduista katkaravuista, tomaatista ja avokadosta.

Ainekset

10 kappaletta
1 1 pussi (180 g) katkarapuja
2 2 tomaattia
3 2 limeä
4 0,5 dl basilikaa hienonnettuna
5 1 - 2 rkl inkivääriä raastettuna
6 1 rkl hunajaa
7 0,5 tl suolaa
8 0,25 tl (¼ tl) cayennenpippuria
9 1 avokado
10 10 viipaletta vaaleaa leipää
11 1 rkl öljyä

Ravintoaineet

Kappale Resepti
Hiilihydraatteja 4 g 39 g
Proteiinia 3 g 33 g
Rasvaa 4 g 40 g
Kuitua 1 g 12 g
Energiaa kJ 271 2710
Energiaa kcal 65 648

Reseptitiedot

Ruokavalio Laktoositon, Maidoton, Munaton
Pääruoka-aine Katkaravut ja äyriäiset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

  1. Sulata katkaravut mikrossa tai siivilässä kylmän juoksevan veden alla. Valuta.
  2. Kuori tomaatit terävällä veitsellä tai kuorimaveitsellä. Halkaise, poista siemenet ja leikkaa tomaatit pieniksi kuutioiksi. Purista mehut limeistä.
  3. Kuori inkivääri ja leikkaa se hyvin ohuiksi suikaleiksi tai raasta pienellä terällä. Hienonna basilika.
  4. Yhdistä katkaravut, tomaatit, lime, inkivääri, basilika ja mausteet kulhossa. Anna maustua jääkaapissa 30 minuuttia.
  5. Viipaloi leipä. Laita viipaleet uunipellille ja sivele öljyllä. Paahda 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.
  6. Halkaise avokado. Poista kivi, kaapaise hedelmäliha kuoresta lusikalla ja leikkaa kuutioiksi. Sekoita kuutiot katkarapujen joukkoon. Levitä täyte leipien päälle.
Teksti:
Kuvat: Anna Huovinen
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5