Imelletty perunalaatikko

22.11.2012
4 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Imelletty perunalaatikko

Ainekset

6 annosta
1 2 kg jauhoista perunaa
2 1 dl vehnäjauhoja
3 6 dl maitoa
4 1 rkl siirappia
5 1 tl suolaa
6 2 rkl voita

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 59 g 353 g
Proteiinia 10 g 57 g
Rasvaa 6 g 36 g
Kuitua 3 g 19 g
Energiaa kJ 1 407 8440
Energiaa kcal 336 2017

Reseptitiedot

Ruokavalio Munaton
Ruokalajit Lisäkkeet
Pääruoka-aine Kasvikset
Makuja maailmalta Suomalainen

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Pese ja keitä perunat kuorineen kypsiksi. Kuori perunat kuumina ja soseuta heti. Anna soseen hetki jäähtyä. Lisää jauhot ripotellen ja samalla hyvin sekoittaen. Lisää tarvittaessa hieman perunan keitinvettä. Peitä seos liinalla ja jätä lämpimään paikkaan imeltymään yön yli.

Lisää perunasoseen joukkoon maito, siirappi, suola sekä rasva pieninä nokareina. Kaada seos voideltuun uunivuokaan tai kahteen pienempään. Täytä vuoat puolilleen, sillä laatikko kuohuu kypsennyksen aikana. Paista 175 asteessa noin 2 tuntia.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
Avainsanat: laatikko peruna
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5