Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Ilmaveivimarengit

Fork and knife
30 Kappaletta
Fork and knife
30 Kappaletta
Mikael Granlundin ilmaveivi on suomalaisen jääkiekon legendaarisimpia maaleja. Sen innoittamana syntyivät makeat jääkiekkopelaajat ilmavaksi veivatusta marengista.

Ainekset

4 kpl
Kananmunanvalkuaista
2 dl
Sokeria
1 tl
Väkiviinaetikkaa
Suolaa

Koristeeksi

Sinistä elintarvikeväriä
Tummia viinirypäleitä

Lisäksi tarvitset

Pieni sivellin

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Erottele valkuaiset kuivaan ja puhtaaseen kulhoon. Vatkaa valkuaiset sähkövatkaimella kiinteäksi vaahdoksi. Lisää etikka ja suola. Lisää sokeri vähitellen samalla vatkaten. Jatka vatkaamista, kunnes seos on paksua ja kiiltävää.

4 kpl
Kananmunanvalkuaista
1 tl
Väkiviinaetikkaa
Suolaa
2 dl
Sokeria
2

Pane marenkimassa pursotinpussiin. Pursota massasta noin 5 cm:n pelaajahahmot leivinpaperilla päällystetylle pellille. Kuivata 100-asteisessa uunissa 2 tuntia. Sammuta uuni ja anna marenkien kuivua jälkilämmössä pari tuntia. Kasta sivellin siniseen elintarvikeväriin ja maalaa marengeille silmät ja suut. Maalaa myös pienet suomenliput rintaan.

Sinistä elintarvikeväriä
Pieni sivellin
3

Puolita viinirypäleet ja koverra sisus varovasti lusikalla. Nosta kypäröiksi marenkipelaajille. Tarjoa ilmaveivimarenkeja kahvin tai kuohuvan kera.

Tummia viinirypäleitä
4

Vinkki: Säilytä marengit huoneenlämmössä ilmatiiviissä astiassa. Aseta viinirypälekypärät juuri ennen tarjoilua, sillä kosteus pehmentää rapeita marenkeja.

Miltä maistui?
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Tuukka Mielonen & Anssi Vuohelainen
Julkaistu: 20.11.2017
|
Muokattu: 6.10.2023

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

25

105

5,7 g

5,7 g

0,5 g

0,0 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Suolaa,

Sinistä elintarvikeväriä,

Tummia viinirypäleitä,

Pieni sivellin.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli