Ilmaveivimarengit

20.11.2017
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Ilmaveivimarengit

Mikael Granlundin ilmaveivi on suomalaisen jääkiekon legendaarisimpia maaleja. Sen innoittamana syntyivät makeat jääkiekkopelaajat ilmavaksi veivatusta marengista.

Ainekset

30 kappaletta
1 4 kananmunanvalkuaista
2 2 dl sokeria
3 1 tl väkiviinaetikkaa
4 ripaus suolaa
Koristeeksi
1 sinistä elintarvikeväriä
2 tummia viinirypäleitä
Lisäksi tarvitset
1 pieni sivellin

Ravintoaineet

Kappale Resepti
Hiilihydraatteja 6 g 170 g
Proteiinia 0 g 14 g
Rasvaa 0 g 0 g
Kuitua 0 g 0 g
Energiaa kJ 105 3142
Energiaa kcal 25 751

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Kasvis
Ruokalajit Leivonnaiset
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine Muna

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Erottele valkuaiset kuivaan ja puhtaaseen kulhoon. Vatkaa valkuaiset sähkövatkaimella kiinteäksi vaahdoksi. Lisää etikka ja suola. Lisää sokeri vähitellen samalla vatkaten. Jatka vatkaamista, kunnes seos on paksua ja kiiltävää.

Pane marenkimassa pursotinpussiin. Pursota massasta noin 5 cm:n pelaajahahmot leivinpaperilla päällystetylle pellille. Kuivata 100-asteisessa uunissa 2 tuntia. Sammuta uuni ja anna marenkien kuivua jälkilämmössä pari tuntia. Kasta sivellin siniseen elintarvikeväriin ja maalaa marengeille silmät ja suut. Maalaa myös pienet suomenliput rintaan.

Puolita viinirypäleet ja koverra sisus varovasti lusikalla. Nosta kypäröiksi marenkipelaajille. Tarjoa ilmaveivimarenkeja kahvin tai kuohuvan kera.

Vinkki: Säilytä marengit huoneenlämmössä ilmatiiviissä astiassa. Aseta viinirypälekypärät juuri ennen tarjoilua, sillä kosteus pehmentää rapeita marenkeja.

Video

Teksti:
Kuvat: Tuukka Mielonen & Anssi Vuohelainen
© SOK
Avainsanat: marenki marraskuu 2017
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5