Huokein kotipulla

28.12.2004
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Huokein kotipulla

Ainekset

1 0,5 l maitoa tai omenamehua
2 0,75 (n. 35 g) hiivaa
3 2 dl sokeria
4 1 tl suolaa
5 1 kg vehnäjauhoja
6 100 - 150 g leivontamargariinia
Voiteluun
1 1 muna
Pinnalle
1 sokeria ta korppujauhoja

Ravintoaineet

Resepti
Hiilihydraatteja 895 g
Proteiinia 129 g
Rasvaa 105 g
Kuitua 37 g
Energiaa kJ 21307
Energiaa kcal 5092

Reseptitiedot

Ruokalajit Leivonnaiset, Edullinen
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Murenna hiiva kädenlämpöiseen maitoon tai mehuun. Lisää sokeri ja suola sekä vähitellen sekoittaen jauhoja.Lisää loput jauhot ja huoneenlämmössä pehmennyt rasva. Alusta taikina käsistä tai kulhon reunoista irtoavaksi, kiinteäksi ja sileäksi palloksi. Ripottele sen pintaan kulhossa hiukan jauhoja ja peitä kulho puhtaalla pyyhkeellä tai muovilla.Kohota taikina lämpimässä kaksinkertaiseksi. Kumoa taikina leivinpöydälle ja vaivaa sitä hetki käsin. Jaa taikina kahtia ja kumpikin pala kolmeen. Pyöritä palat kuudeksi pitkäksi säikeeksi ja letitä niistä kaksi palmikkoa. Nosta palmikot pellille ja kohota taas pyyhkeen alla kaksinkertaisiksi.Voitele pinta munalla ja koristele sokerilla tai korppujauheella. Kypsennä pitkot uunin alaosassa 200 asteessa. Kypsymisaika on noin 30 minuuttia.

Teksti:
Kuvat: Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
© SOK
Avainsanat: pulla
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5