Ruusukaalit uunissa
45 min (josta 15 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Paahda ruusukaalit vaivattomasti uunissa. Hunaja, balsamiviinietikka ja rosmariini antavat paahdetuille ruusukaaleille ihanasti makua. Napostele kaalit sellaisinaan dippikastikkeen kanssa tai tarjoa pääruoan lisukkeena.
| 300 g | ruusukaalia |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| 1 rkl | hunajaa |
| 1 rkl | balsamiviinietikkaa |
| 1/4 tl | suolaa |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 1 kpl | rosmariininoksa |
- 1.
Huuhtele ruusukaalit. Siisti tarvittaessa kannat ja poista uloimmat lehdet. Halkaise kaalit niin, että molempiin puolikkaisiin jää pieni pala kantaa.
- 2.
Laita ruusukaalit pieneen uunivuokaan. Valuta öljy, hunaja ja balsamiviinietikka kaaleille. Sekoita. Lisää mausteet ja rosmariininlehdet.
- 3.
Paista 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Sekoita ruusukaaleja pari kertaa kypsentämisen aikana. Tarkista kypsyys ja jatka kypsentämistä tarvittaessa. Jos kaalit tummuvat liikaa, peitä vuoka foliolla.
Paahda ruusukaalit vaivattomasti uunissa. Hunaja, balsamiviinietikka ja rosmariini antavat paahdetuille ruusukaaleille ihanasti makua. Napostele kaalit sellaisinaan dippikastikkeen kanssa tai tarjoa pääruoan lisukkeena.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 300 g | ruusukaalia |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| 1 rkl | hunajaa |
| 1 rkl | balsamiviinietikkaa |
| 1/4 tl | suolaa |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 1 kpl | rosmariininoksa |
Valmistus (Uuni 200°C)
- 1
Huuhtele ruusukaalit. Siisti tarvittaessa kannat ja poista uloimmat lehdet. Halkaise kaalit niin, että molempiin puolikkaisiin jää pieni pala kantaa.
Määrä Ainesosa 300 g ruusukaalia - 2
Laita ruusukaalit pieneen uunivuokaan. Valuta öljy, hunaja ja balsamiviinietikka kaaleille. Sekoita. Lisää mausteet ja rosmariininlehdet.
Määrä Ainesosa 2 rkl rypsiöljyä 1 rkl hunajaa 1 kpl rosmariininoksa 1/4 tl mustapippuria rouhittuna 1/4 tl suolaa 1 rkl balsamiviinietikkaa - 3
Paista 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Sekoita ruusukaaleja pari kertaa kypsentämisen aikana. Tarkista kypsyys ja jatka kypsentämistä tarvittaessa. Jos kaalit tummuvat liikaa, peitä vuoka foliolla.
Ravintosisältö
96
Energiaa kcal
400
Energiaa kj
7,3 g
Rasvaa
0,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
5,5 g
Hiilihydraatteja
5,5 g
Sokereita
2,0 g
Kuituja
1,0 g
Proteiinia
0,4 g
Suolaa
96
Energiaa kcal
400
Energiaa kj
7,3 g
Rasvaa
0,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
5,5 g
Hiilihydraatteja
5,5 g
Sokereita
2,0 g
Kuituja
1,0 g
Proteiinia
0,4 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 kpl Rosmariininoksa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli
Katso myös nämä
- 1.Ethän tee kylässä kuten lähes kaikki suomalaiset? Se ei ole kiva tapa
- 2.Lautasliinojen taittelu: 8 taitteluohjetta
- 3.Tällainen on joulu 2025 – Onko sinulla nämä hittivalot ja -koristeet?
- 4.Arja Elina hankki airfryerin – Sen jälkeen mikään ei ollut kuin ennen
- 5.Neulotut lapaset – kolme perusohjetta
- 6.Suomalaisilla on kaksi yleistä hiuspulmaa – Näin helppo ne olisi hoitaa












