Hunajaiset lanttu-bruschetat

20.12.2011
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Hunajaiset lanttu-bruschetat

Ainekset

4 annosta
Lanttuseos
1 300 g lanttua
2 1 rkl öljyä
3 2 rkl vettä
4 2 rkl juoksevaa hunajaa
5 0,5 tl suolaa
6 ripaus rouhittua mustapippuria
7 1 - 2 rkl silputtua persiljaa
8 0,5 dl paahdettuja pinjan- tai auringonkukansiemeniä
Lisäksi
1 4 leipäviipaletta
2 100 g pehmeää vuohenjuuustoa tai maustamatonta tuorejuustoa

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 26 g 104 g
Proteiinia 8 g 30 g
Rasvaa 14 g 58 g
Kuitua 3 g 13 g
Energiaa kJ 1 108 4433
Energiaa kcal 265 1059

Reseptitiedot

Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kuori lanttu ja kuutioi se pieneksi. Kuumenna öljy pannussa. Paista lanttukuutioita melko kovalla lämmöllä, kunnes ne saavat hieman väriä. Lisää vesi, hunaja, suola ja pippuri. Hauduta keskilämmöllä kannen alla 10–15 minuuttia tai kunnes lanttu pehmenee. Mausta persiljalla.Paahda tai grillaa leipäviipaleet rapeiksi. Levitä niille runsas kerros pehmeää vuohenjuustoa tai tuorejuustoa. Viimeistele paahdetuilla siemenillä.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5