Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Hernehummus

Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta

Ainekset

2 kpl
Pakasteherneitä
2 rkl
Seesamitahnaa (tahini)
1 kpl
Silputtu sipuli
1 rkl
Öljyä
1/2 kpl
Sitruunan mehu
1 kpl
Valkosipulinkynsi
1/2 dl
Maustamatonta jogurttia
1/2 tl
Mustapippuria
1 tl
Suolaa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Kaada sulaneet herneet monitoimikoneeseen tai korkeaan kulhoon, jos teet hummuksen sauvasekoittimella. Jauha herneet hienoksi, lisää muut aineet ja sekoita tahnaksi. Tarkista maku ja lisää mausteita halutessasi. Tarjoa leivän päällysteenä.

Miltä maistui?
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.8.2014
|
Muokattu: 8.1.2020

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

32

135

2,3 g

0,3 g

1,3 g

1,0 g

0,5 g

0,8 g

0,0 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 rkl Seesamitahnaa (tahini),

Valkosipulinkynsi,

0,5 tl Mustapippuria,

1 tl Suolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli