Herne-vuohenjuusto-pekonisalaatti

22.4.2010
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Herne-vuohenjuusto-pekonisalaatti

Ainekset

4 annosta
Salaatti
1 200 g vuohenjuustoa
2 1 pussi pakasteherneitä (200g)
3 5 viipaletta pekonia
4 1 rasia salaattisekoitusta
5 1 omena
Hunaja-viinietikkakastike
1 2 rkl oliiviöljyä
2 1 rkl balsami- tai viinietikkaa
3 2 tl sinappia
4 2 tl hunajaa
5 1 valkosipulinkynsi
6 2 rkl persiljaa, hienonnettuna
7 ripaus suolaa
8 rouhittua mustapippuria

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 12 g 46 g
Proteiinia 16 g 65 g
Rasvaa 22 g 87 g
Kuitua 3 g 11 g
Energiaa kJ 1 298 5192
Energiaa kcal 310 1241

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton
Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat, Lisäkkeet
Ruokatyypit Salaatit
Pääruoka-aine Sianliha

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kaada pakasteherneiden päälle pari desiä kiehuvaa vettä ja anna niiden sulaa ja lämmetä salaatinteon ajan.Paloittele pekonit ja paahda pannulla rapeiksi. Valuta pois rasva ja anna jäähtyä.Nostele tarjoiluastiaan salaattisekoitus. Paloittele joukkoon vuohenjuusto.Halkaise omena, poista kanta ja siemenkota ja paloittele.Ripottele salaatin joukkoon pekonit, omenapalat ja valutetut herneet.Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja valuta salaatin joukkoon.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
© SOK
Avainsanat: herne vuohenjuusto
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5