Herkku-uuniperunat

25.8.2012
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Herkku-uuniperunat

Täytä uuniperunat tähderuoalla. Kinkun vai korvata myös jauhelihalla.

Ainekset

4 annosta
1 4 isoa uuniperunaa (Rosamunda)
2 100 g kinkkua
3 2 dl juustoraastetta
4 1 prk (150 g) ranskankermaa
5 2,5 rkl pestokastiketta
6 ripaus rouhittua mustapippuria
7 2 rkl silputtua persiljaa

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 34 g 134 g
Proteiinia 14 g 55 g
Rasvaa 20 g 82 g
Kuitua 2 g 10 g
Energiaa kJ 1 587 6348
Energiaa kcal 379 1517

Reseptitiedot

Ruokalajit Pääruoat, Edullinen
Pääruoka-aine Sianliha

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Pese perunat ja nosta ne leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Pistele perunat haarukalla. Kypsennä 200-asteisen uunin keskitasolla noin tunnin ajan, kunnes perunat ovat kypsiä.

Anna jäähtyä hetki ja leikkaa perunoista veitsellä ”kansi” pois. Koverra perunoiden sisus lusikalla kulhoon. Koverra myös kannet, jotta saat kaiken perunan talteen.

Silppua kinkku ja yhdistä se muiden ainesten kanssa koverrettuun perunaan. Täytä perunankuoret kinkku-perunaseoksella. Täyte saa nousta perunan reunojen yli.

Nosta uunilämpö 225 asteeseen ja kuorruta perunat kauniin värisiksi, 10–15 minuuttia. Tarjoa salaatin kanssa.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5