Helppo puolukkapiiras

28.12.2004
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Helppo puolukkapiiras

Ainekset

1 1 rasia (500 g) pakastettua voi- tai lehtitaikinaa
2 0,5 - 0,7 l puolukoita
3 1 rkl perunajauhoja
4 1 dl sokeria
5 ripaus vaniljasokeria
Päälle
1 0,5 pakettia (a 400 g) pakastettua murotaikinaa

Ravintoaineet

Resepti
Hiilihydraatteja 380 g
Proteiinia 40 g
Rasvaa 258 g
Kuitua 19 g
Energiaa kJ 16674
Energiaa kcal 3985

Reseptitiedot

Ruokavalio Laktoositon, Maidoton
Ruokalajit Leivonnaiset, Helpot & nopeat
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine Marjat

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Sulata taikinat pakkauksen ohjeen mukaan. Taputtele voitaikina sitten halkaisijaltaan noin 24 cm:n piirasvuoan pohjalle ja reunoille tasaiseksi kerrokseksi ja pistele hyvin haarukalla. Kypsennä pohjaa 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia tai sen verran, että taikina alkaa saada väriä.Sekoita puolukat, perunajauhot ja sokerit. Ota piiraspohja uunista ja levitä sen päälle puolukat. Jos taikina on jostain kohdasta pullistunut, paina kohouma alas. Murenna puolukoiden päälle piiraan pintaan murotaikina käsin.Jatka piiraan kypsentämistä vielä 25 minuuttia tai pitempäänkin, jos piirasvuoka on paksua fajanssia. Jos näin on, kypsennä piiras uunin alaosassa, muutoin keskellä. Tarjoa puolukkapiiras sellaisenaan kahvin kanssa.

Teksti:
Kuvat: Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5