Helppo omenapiirakka

11.11.2018
6 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Helppo omenapiirakka

Helpon omenapiirakan taikinaa ei tarvitse vatkata, se vain sekoitetaan tasaiseksi. Omenatkin saa käyttää kuorineen.

Ainekset

25 annosta
1 4 - 5 omenaa
2 2,5 dl vehnäjauhoja
3 1,5 dl sokeria
4 1 tl leivinjauhetta
5 75 g voita
6 1,5 dl maitoa
7 2 dl piimää
8 1 kananmuna
9 2 tl sokeria
10 1 tl kanelia
Lisäksi
1 vaniljakastiketta tai -jäätelöä

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 13 g 330 g
Proteiinia 1 g 36 g
Rasvaa 3 g 77 g
Kuitua 1 g 21 g
Energiaa kJ 365 9130
Energiaa kcal 87 2182

Huom! Laskelmassa ei ole huomioitu: vaniljakastiketta tai -jäätelöä

Reseptitiedot

Ruokavalio Kasvis
Ruokalajit Jälkiruoat, Leivonnaiset
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine Hedelmät

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

  • Säädä uuni 200 asteeseen. Voitele piirakkavuoka (halkaisija 24 cm). Huuhtele omenat, poista siemenkodat ja lohko hedelmät.
  • Yhdistä kuivat aineet kulhossa. Sulata voi. Lisää piimä, voisula ja kananmuna jauhoseokseen. Sekoita taikinaksi. Levitä taikina vuokaan.
  • Aseta omenaviipaleet taikinan päälle ja ripottele pinnalle kanelia ja sokeria.
  • Kypsennä piirakkaa uunin keskitasolla noin 30 minuuttia. Tarjoa hieman jäähtyneenä vaniljakastikkeen tai -jäätelön kanssa.
Teksti:
Kuvat: Panu Pälviä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5