Helppo mustikkapiirakka

20.7.2010
8 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Helppo mustikkapiirakka

Tarjoa kuohkeaa mustikkapiirakkaa vaniljakastikkeen tai -jäätelön kanssa. Helppo resepti sopii myös leivontaan lasten kanssa.

Ainekset

10 annosta
1 4 kananmunaa
2 3 dl sokeria
3 7 dl vehnäjauhoja
4 1 rkl vaniljasokeria
5 3 tl leivinjauhetta
6 200 g margariinia
7 2 dl maitoa
8 200 g (4-5 dl) mustikoita

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 61 g 609 g
Proteiinia 8 g 81 g
Rasvaa 15 g 152 g
Kuitua 2 g 23 g
Energiaa kJ 1 737 17369
Energiaa kcal 415 4151

Reseptitiedot

Ruokalajit Jälkiruoat, Leivonnaiset
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine Marjat

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

  • Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet. Sulata margariini.
  • Sekoita kuivat aineet, sula margariini ja maito vaahdon joukkoon vuorotellen. Sekoita kevyesti tasaiseksi taikinaksi.
  • Vuoraa leivinpaperilla noin 25 x 35 cm:n kokoinen uunivuoka. Sekoita puolet mustikoista taikinan joukkoon ja valuta taikina tasaisesti vuoan pohjalle. Ripottele pinnalle loput mustikat.
  • Kypsennä piirakkaa 200 asteessa uunin alatasolla 35-40 minuuttia. Anna jäähtyä hetken aikaa ennen vuoan irrottamista.
Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen ja Reeta Viljakainen
© SOK
Avainsanat: mustikka piirakka piiras
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5