Helppo mustikkapiirakka

20.7.2010
8 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Helppo mustikkapiirakka

Tarjoa kuohkeaa mustikkapiirakkaa vaniljakastikkeen tai -jäätelön kanssa. Helppo resepti sopii myös leivontaan lasten kanssa.

Ainekset

10 annosta
1 4 kananmunaa
2 3 dl sokeria
3 7 dl vehnäjauhoja
4 3 tl leivinjauhetta
5 1 rkl vaniljasokeria
6 200 g sulatettua margariinia
7 2 dl maitoa
8 200 g (4-5 dl) mustikoita

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 61 g 609 g
Proteiinia 8 g 81 g
Rasvaa 15 g 152 g
Kuitua 2 g 23 g
Energiaa kJ 1 737 17369
Energiaa kcal 415 4151

Reseptitiedot

Ruokalajit Jälkiruoat, Leivonnaiset
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine Marjat

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää vaahtoon kevyesti sekoittaen vuorotellen keskenään sekoitettuja kuivia aineita, margariinisulaa ja maitoa. Sekoita tasaiseksi.

Vuoraa leivinpaperilla noin 25 x 35 sentin kokoinen uunivuoka. Sekoita puolet mustikoista taikinan joukkoon ja valuta taikina tasaisesti vuoan pohjalle. Ripottele pinnalle loput mustikat.

Kypsennä piirakkaa 200-asteessa uunin alatasossa 30–35 minuuttia. Anna jäähtyä hetken aikaa ennen vuoan irrottamista.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen ja Reeta Viljakainen
© SOK
Avainsanat: mustikka piirakka piiras
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5