Helppo marjapiirakka

28.12.2004
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Helppo marjapiirakka

Ainekset

1 1,5 - 2 pakettia (a 400 g) laktoositonta Sunnuntai piirakkataikinaa
Täyte
1 0,5 l mustikoita
2 0,5 l tai 1 ps (200 g) puolukoita tai muita marjoja
3 1,5 rkl perunajauhoja
4 1 dl sokeria tai hillosokeria
5 voiteluun: 1 muna
6 pinnalle: raesokeria
7 kaavilointiin: ruisjauhoja

Ravintoaineet

Resepti
Hiilihydraatteja 413 g
Proteiinia 47 g
Rasvaa 159 g
Kuitua 47 g
Energiaa kJ 13749
Energiaa kcal 3286

Reseptitiedot

Ruokavalio Laktoositon
Ruokalajit Leivonnaiset, Helpot & nopeat
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine Marjat

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Sulata valmis piirakkataikina pakkauksen ohjeen mukaan ja kaaviloi ruisjauhojen avulla leivinpaperille peltiä hiukan suuremmaksi levyksi. Kaaviloi loput taikinasta myös levyksi ja leikkaa siitä taikinapyörällä kapeita nauhoja täytteen päälle laitettavaksi. Ne helpottavat piirakan syömistä.Sekoita marjat, perunajauhot ja sokeri. Levitä täyte pohjan päälle. Laita sen päälle taikinasuikaleet ristikoksi. Voitele taikinaosat munalla ja ripottele pintaan raesokeria. Kypsennä piirakkaa uunin alaosassa 200 asteessa noin 30 minuuttia. Piirakka on kypsä, kun sen pohjakin on saanut hiukan väriä.

Teksti:
Kuvat: Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5