Helppo chili con carne

19.1.2010
6 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Helppo chili con carne

Tarjoile chili con carne pääruokana riisin kera tai naposteluruokana tortillasipsien kanssa.

Ainekset

4 annosta
1 1 sipuli
2 2 valkosipulinkynttä
3 1 rkl öljyä
4 400 g sika-nautajauhelihaa
5 1 prk (400 g) tomaattimurskaa
6 1 prk (410 /250 g) kidneypapuja chilikastikkeessa
7 2 rkl tomaattisosetta
8 0,5 dl vettä
9 1 tl suolaa
10 2 tl oreganoa

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 18 g 74 g
Proteiinia 24 g 95 g
Rasvaa 22 g 87 g
Kuitua 7 g 27 g
Energiaa kJ 1 536 6142
Energiaa kcal 367 1468

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Munaton
Ruokalajit Pääruoat
Pääruoka-aine Jauheliha
Makuja maailmalta Meksikolainen

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Ruskista jauheliha kasarissa. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Lisää kasarin ja anna hetken aikaa pehmetä. Lisää tomaattimurska, kidneypavut kastikkeineen, tomaattisose ja vesi. Mausta seos suolalla ja oreganolla. Anna kastikkeen muhia miedolla lämmöllä 10 minuuttia.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
© SOK
Avainsanat: jauheliha pavut
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5