Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Helpot kalatacot

timer-icon30 min  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta
Kalatacojen täytteenä on valmiiksi paneroituja lohileikkeitä. Muut täytteet valmistuvat nopeasti kalojen paistuessa uunissa.

Ainekset

320 g
(1 pkt) rapeaksi paneroituja lohileikkeitä (pakaste)

Tomaattitäyte

200 g
(1 rs) helmitomaatteja
150 g
(1 pkt) fetajuustoa
1 tl
Välimeren mausteseosta
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna

Kurkkusalaatti

1 kpl
kurkku
1 kpl
ruukku ruohosipulia
1/2 kpl
limen mehu
1 tl
oliiviöljyä
1/4 tl
suolaa
1/4 tl
sokeria

Kermaviilikastike

200 g
(1 prk) kermaviiliä
3/4 dl
makeaa chilikastiketta
1/2 kpl
limen mehu
1 kpl
limen raastettu kuori

Lisäksi

salaattia
12 kpl
(1 pkt) tacokuoria

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Paista lohileikkeet uunissa pakkauksen ohjeen mukaan.

320 g
(1 pkt) rapeaksi paneroituja lohileikkeitä (pakaste)
2

Tee tomaattitäyte. Huuhtele tomaatit, lohko neljään osaan ja siirrä kulhoon. Murustele joukkoon feta, lisää mausteet ja sekoita.

200 g
(1 rs) helmitomaatteja
150 g
(1 pkt) fetajuustoa
1 tl
Välimeren mausteseosta
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna
3

Tee kurkkusalaatti. Huuhtele kurkku, poista kanta ja pätki kolmeen osaan. Vedä kurkuista pituussuunnassa juustohöylällä ohuita viipaleita. Hienonna ruohosipuli ja jätä kolmasosa koristeluun. Pese lime, raasta kuori, halkaise ja purista mehu. Säästä kuoriraaste ja puolet mehusta kastiketta varten. Yhdistä kurkkusalaatin ainekset kulhossa sekoittamalla.

1 kpl
kurkku
1 kpl
ruukku ruohosipulia
1/2 kpl
limen mehu
1 tl
oliiviöljyä
1/4 tl
suolaa
1/4 tl
sokeria
4

Sekoita kastikkeen ainekset kulhossa.

200 g
(1 prk) kermaviiliä
3/4 dl
makeaa chilikastiketta
1/2 kpl
limen mehu
1 kpl
limen raastettu kuori
5

Revi salaatista suupaloja. Leikkaa lohet pituussuunnassa kolmeen osaan.

salaattia
6

Lämmitä tacokuoret mikrossa pakkauksen ohjeen mukaan. Täytä salaatilla, kalalla, tomaattitäytteellä, kurkkusalaatilla ja kastikkeella sekä viimeistele ruohosipulilla.

12 kpl
(1 pkt) tacokuoria
Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 3.4.2024
|
Muokattu: 10.4.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

375

1572

24,2 g

8,8 g

20,8 g

8,3 g

1,2 g

18,2 g

2,7 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 tl Välimeren mausteseosta,

0,5 kpl limen mehu,

0,5 kpl limen mehu,

1 kpl limen raastettu kuori,

salaattia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli