Hedelmäsalaatti ja pashavaahto

27.3.2006
3 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Hedelmäsalaatti ja pashavaahto

Ainekset

8 annosta
1 1 prk persikoita
2 2 appelsiinia
3 2 kiiviä
4 2 banaania
5 1 päärynä
Pashavaahto:
1 2 dl kermaa
2 1 prk maitorahkaa
3 0,5 dl sokeria
4 2 dl rusinoita tai korintteja
5 1 dl mantelirouhetta

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 32 g 260 g
Proteiinia 7 g 53 g
Rasvaa 14 g 113 g
Kuitua 6 g 47 g
Energiaa kJ 1 216 9732
Energiaa kcal 291 2326

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Munaton
Ruokalajit Jälkiruoat
Pääruoka-aine Hedelmät

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kaada persikoiden liemestä osa talteen. Paloittele persikat. Kuori appelsiineista valkoinen osa kokonaan pois. Aloita leikkaamalla kanta ja yläosa pois. Nosta appelsiini leikkuulaudalle pystyyn ja poista kuori leikkaamalla ylhäältä alaspäin appelsiinin muotoa seuraten. Leikkaa appelsiinit lohkoiksi. Kuori ja paloittele kiivit ja banaani. Kuori päärynä, halkaise ja poista siemenkota. Paloittele. Sekoita hedelmistä salaatti ja kaada päälle noin 1 dl persikoiden lientä. Vaahdota pashavaahtoa varten kerma, lisää joukkoon rahka, sokeri, rusinat tai korintit ja mantelirouhe. Tarjoile salaatti pashavaahdon kanssa.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen, Margareta Nygård
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5