Hedelmäkakku

20.11.2010
1 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Hedelmäkakku

Ainekset

1 kappale
1 1 paketti (65 g) sukaattia
2 1 paketti (65 g) sokeroituja punaisia kirsikoita
3 1 paketti (65 g) appelsiininkuoripaloja
4 1 dl rusinoita
5 1 dl pilkottuja kuivattuja luumuja
6 1 dl mantelirouhetta
7 2 dl omenamehua tai rommia tai viskiä
8 200 g margariinia
9 1 dl fariinisokeria
10 1 dl sokeria
11 3 kananmunaa
12 4 dl vehnäjauhoja
13 2 tl leivinjauhetta
14 2 tl kanelia

Ravintoaineet

Resepti
Hiilihydraatteja 472 g
Proteiinia 77 g
Rasvaa 140 g
Kuitua 43 g
Energiaa kJ 16214
Energiaa kcal 3875

Reseptitiedot

Ruokalajit Jälkiruoat, Leivonnaiset
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine Hedelmät

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Voitele ja korppujauhota yksi iso noin 2 litran kakkuvuoka tai kolme noin 0,6 l vuokaa. Sekoita kulhossa pieniksi pilkotut kuivatut hedelmät, mantelirouhe ja omenamehu tai alkoholi. Anna maustua puolisen tuntia.Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokerit. Lisää munat yksitellen vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan vuorotellen hedelmäseoksen kanssa. Sekoita kevyesti nostellen tasaiseksi taikinaksi. Jaa taikina tasaisesti vuokiin.Paista 175-asteisessa uunin alaosassa 45 minuuttia–tunti kakun koosta riippuen tai kunnes kakku irtoaa vuoan reunoista. Anna jäähtyä hetki vuoassa. Kumoa kakku ritilälle jäähtymään.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen ja Reeta Viljakainen
© SOK
Avainsanat: kahvikakku
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5