Hedelmäinen savariini

28.12.2004
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Hedelmäinen savariini

Ainekset

10 annosta
1 0,5 dl maitoa
2 0,25 pakettia hiivaa
3 3 munaa
4 0,5 dl sokeria
5 0,25 tl suolaa
6 4 dl vehnäjauhoja
7 100 g margariinia
Kostutusliemi
1 3 dl vettä
2 2 dl sokeria
3 0,5 dl sitruunanmehua
4 1,5 dl apelsiinimehua
Lisäksi
1 hedelmiä esim. melonia, kiiviä, viinirypäleitä, tai ananaskirsikoita kerma- tai vanilliinivaahtoa

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 41 g 414 g
Proteiinia 5 g 51 g
Rasvaa 10 g 101 g
Kuitua 1 g 10 g
Energiaa kJ 1 168 11678
Energiaa kcal 279 2791

Reseptitiedot

Ruokalajit Leivonnaiset
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine Hedelmät

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Liota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää joukkoon munat, sokeri ja suola. Lisää jauhot ja sulatettu margariini. Sekoita tasaiseksi. Taikina jää löysäksi. Kaada taikina huolella voideltuun ja jauhotettuun 22-24 cm halkaisijaltaan ja 1,5 l vetoiseen rengaskakkuvuokaan. Peitä vuoka kelmulla. Anna kohota noin tunnin ajan, kunnes taikina on melkein reunojen tasalla.Paista savariinia 175 asteessa noin 30 minuuttia. Anna kakun hetken aikaa seistä vuoassa ja kumoa se.Valmista kostutusliemi. Kiehauta kattilassa vesi ja sokeri ja sekoita, kunnes sokeri on täysin liuennut. Nosta kattila liedeltä ja lisää sokeriliemeen appelsiini- ja sitruunanmehu. Pese kakkuvuoka ja kaada vuokaan puolet kostutusliemestä. Nosta vielä lämmin kakku takaisin vuokaan. Pistele pinta täyteen reikiä tikulla ja kaada vähitellen loppu liemi kakun päälle. Savariini imaisee nesteen heti kuin pesusieni.Nosta kakku viileään maustumaan ja kumoa ja koristele ennen tarjoilua. Tarjoa hedelmien ja löysän kermavaahdon kanssa.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen
© SOK
Avainsanat: kahvikakku
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5