
Hedelmäinen joulusalaatti
Ainekset
Mangokastike
Valmistus
Valmista ensin kastike. Mittaa curry ja öljy kulhoon ja kuumenna hetki (20-30 sekuntia) mikrossa. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Lisää loput ainekset kulhoon ja sekoita tasaiseksi.
Valmista salaatti. Levitä salaattisekoitus laakealle vadille. Mausta mustapippurilla.
Huuhtele ja puolita viinirypäleet. Kuori ja kuutioi päärynät. Pirskottele päärynänpaloille hieman sitruunanmehua, jotta palat eivät tummu. Paloittele juusto kuutioiksi. Pilko pähkinöitä hieman pienemmiksi.
Sekoita viinirypäleet, päärynäpalat ja juustokuutiot salaattiin. Ripottele pinnalle pähkinät. Tarjoa salaatti mangokastikkeen kanssa.
Lisää salaatin joukkoon katkarapuja, kalkkunaa tai kinkkua ja tarjoa lounaana. Lounaaksi salaatista riittää noin 4 henkilölle.
Lisää aiheesta
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
268
1121
19,5 g
8,6 g
12,9 g
9,9 g
2,5 g
8,4 g
0,7 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli