Hedelmäinen joulusalaatti

27.10.2007
2 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Hedelmäinen joulusalaatti

Ainekset

8 annosta
1 2 prk (á 227 g/140 g) ananasmurskaa
2 2 dl aurinkokuivattuja tomaattikuutioita
3 1,5 dl vihreitä kivettömiä viinirypäleitä
4 1,5 dl tummia kivettömiä viinirypäleitä
5 200 g kirsikkatomaatteja
6 100 g rucolaa
Kastike:
1 1,5 tl currya
2 1 rkl öljyä
3 1 valkosipulin kynsi
4 0,25 tl jauhettua valkopippuria
5 1 prk mangososetta (lastenruoka)
6 0,5 dl kevytmajoneesia
7 100 g ranskankermaa
8 1 tl omenaviinietikkaa

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 14 g 112 g
Proteiinia 2 g 12 g
Rasvaa 8 g 60 g
Kuitua 2 g 16 g
Energiaa kJ 554 4430
Energiaa kcal 132 1059

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton
Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat, Lisäkkeet
Ruokatyypit Salaatit
Pääruoka-aine Kasvikset, Hedelmät

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Valuta ananasmurska ja aurinkokuivatut tomaatit liemistään. Huuhtele ja puolita viinirypäleet ja poista siemenet. Huuhtele ja puolita kirsikkatomaatit. Hienonna rucola. Sekoita kaikki salaatin ainekset keskenään. Valmista kastike. Kuumenna currya öljyssä muutama sekunti mikroaaltouunissa. Kuori ja murskaa valkosipulinkynsi joukkoon. Lisää loput kastikkeen ainekset ja sekoita. Kääntele kastike salaatin joukkoon.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen, Margareta Nygård
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5