Hasselbackan perunat

21.8.2015
1 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Hasselbackan perunat

Hasselbackan perunat sopivat juhlavallekin aterialle. Tarjoa esimerkiksi pyhäpäivänä paahtofileen ja tumman punaviinikastikkeen sekä kuumien kasvisten kera. Ohjeet löydät niiden nimillä palvelustamme.

Ainekset

6 annosta
1 12 pientä perunaa
2 0,5 dl voi sulaa
3 0,5 dl korppujauhoja
4 0,5 dl parmesaaniraastetta
5 0,5 dl emmentalraastetta
6 0,5 tl suolaa

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 17 g 102 g
Proteiinia 4 g 25 g
Rasvaa 10 g 62 g
Kuitua 1 g 7 g
Energiaa kJ 748 4485
Energiaa kcal 179 1072

Reseptitiedot

Ruokavalio Munaton, Kasvis
Ruokalajit Lisäkkeet, Edullinen
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kuori perunat ja leikkaa perunoiden pohjasta kanta pois, jotta perunat pysyvät hyvin pystyssä. Leikkaa perunoihin viiltoja. Varo, etteivät viillot osu perunan pohjaan asti ja halkaise perunaa.

Pane perunat uunivuokaan. Sivele ne voisulalla ja kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Sivele perunat uudelleen voisulalla ja ripottele päälle juustoraasteet, suola ja korppujauhot. Kypsennä vielä noin 25 minuuttia.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5