Härkispyörykät

27.3.2017
16 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Härkispyörykät

Rapeat härkispyörykät saavat makua fetajuustosta. Näihin kasvispyöryköihin sekasyöjäkin rakastuu!

Ainekset

16 kappaletta
1 1 paketti (250 g) härkäpapuvalmistetta (Härkis)
2 1 sipuli
3 3 valkosipulinkynttä
4 3 rkl + 3 rkl rypsiöljyä
5 1 tl paprikajauhetta
6 0,5 tl suolaa
7 0,25 tl (1/4 tl) mustapippuria
8 100 g fetajuustoa

Ravintoaineet

Kappale Resepti
Hiilihydraatteja 0 g 4 g
Proteiinia 1 g 19 g
Rasvaa 7 g 106 g
Kuitua 0 g 1 g
Energiaa kJ 269 4311
Energiaa kcal 64 1030

Huom! Laskelmassa ei ole huomioitu: (250 g) härkäpapuvalmistetta (Härkis)

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Munaton, Kasvis
Ruokalajit Pääruoat
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota sipulia ilman valkosipulia 3 rkl:ssa öljyä, kunnes se saa hieman väriä.

Sekoita valkosipuli joukkoon ja siirrä pannu pois liedeltä.

Kaada Härkis kulhoon. Lisää sipulit öljyineen ja mausteet. Murenna juusto ja sekoita härkisseokseen. Pyöritä käsin tiiviiksi pyöryköiksi.

Paista pyörykät rapeapintaisiksi öljyssä pannua välillä heilutellen.

Vinkki: Voit valmistaa pyörykät myös ilman fetajuustoa. Silloin pyöryköitä tulee 14.

Teksti:
Kuvat: Anna Huovinen
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5