Härkis-kikhernepihvit ja kirsikkasalsa

13.5.2018
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Härkis-kikhernepihvit ja kirsikkasalsa

Sekoita kesän parhaat kasvispihvit härkiksestä ja kikherneistä. Lisukkeena maistuu kolmen aineksen kirsikkasalsa.

Ainekset

4 annosta
1 1 paketti (250 g) härkistä
2 1 prk (290 g) kikherneitä
3 1 dl vettä
4 0,5 dl korppujauhoja
5 1 sipuli
6 2 valkosipulinkynttä
7 1 tl rypsiöljyä
8 2 rkl tomaattipyreetä
9 1 tl juustokuminaa
10 1 tl savupaprikajauhetta
11 0,5 ruukkua korianteria
12 1 tl suolaa
13 0,25 tl (¼ tl) rouhittua mustapippuria
Kirsikkasalsa
1 2 dl kirsikoita
2 2 dl punasipuli
3 0,5 - 1 chiliä

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 25 g 99 g
Proteiinia 8 g 33 g
Rasvaa 3 g 11 g
Kuitua 6 g 22 g
Energiaa kJ 664 2657
Energiaa kcal 159 635

Huom! Laskelmassa ei ole huomioitu: (250 g) härkistä

Reseptitiedot

Ruokavalio Laktoositon, Maidoton, Munaton, Kasvis, Vegaani
Ruokalajit Pääruoat
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

  1. Tee ensin salsa. Puolita kirsikat, poista kivet. Kuori ja hienonna sipuli. Hienonna chili. Sekoita salsan ainekset keskenään.
  2. Pane härkis ja kikherneet tehosekoittimeen. Jauha hienoksi.
  3. Mittaa vesi ja korppujauhot pieneen kulhoon ja jätä turpoamaan.
  4. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulit. Kuullota niitä öljyssä pannussa hetki. Lisää tomaattipyree, juustokumina ja savupaprika. Kuumenna sekoitellen. Lisää seos härkis-kikhernemassaan. Kaada korppujauhoseos joukkoon. Hienonna korianteri. Lisää korianteri, suola ja pippuri pihvimassaan ja sekoita.
  5. Muotoile taikinasta 8 pihviä. Sivele pihvit öljyllä. Grillaa keski-lämmöllä noin 3 minuuttia kummaltakin puolelta.
Teksti:
Kuvat: Tuomas Kolehmainen
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5