Hapankaalipiirakka

28.12.2004
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Hapankaalipiirakka

Ainekset

6 annosta
Taikina
1 250 g leivontamargariinia
2 4 dl vehnäjauhoja
3 0,25 tl suolaa
4 1 prk (250 g) maitorahkaa
Täyte
1 400 - 500 g hapankaalia
2 2 porkkanaa raastettuna
3 1 - 2 sipulia silputtuna
4 2 - 3 valkosipulinkynttä, jos haluaa
5 suolaa
6 2 rkl öljyä
7 hiukan siirappia
8 (hienonnettua meiramia tai kuminaa)

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 36 g 218 g
Proteiinia 10 g 58 g
Rasvaa 39 g 232 g
Kuitua 4 g 22 g
Energiaa kJ 2 221 13326
Energiaa kcal 531 3185

Reseptitiedot

Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat, Leivonnaiset
Ruokatyypit Suolaiset leivonnaiset
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Valmista ensin taikina sekoittamalla margariini, jauhot ja suola sekaisin. Lisää maitorahka ja sekoita vielä kerran nopeasti. Nosta taikina kylmään noin tunniksi.Kaada hapankaali pataan. Lisää raastetut porkkanat ja silputut sipulit sekä öljy. Sekoita ja hauduta kasvikset ainakin puolikypsiksi. Mausta ja jäähdytä. Seoksesta saa tulla hiukan hapanimelää.Kaaviloi taikina suorakaiteen muotoiseksi levyksi leivinpaperille pellille. Levitä päälle täyte toiselle puolelle taikinaa reikäkauhalla niin, ettei lientä tule mukaan, jos sitä on padassa. Käännä toinen puoli taikinaa päälle. Ummista piirakka hyvin, voitele ja koristele. Pistä pintaan muutama höyryreikä. Kypsennä piirakkaa 225-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.

Teksti:
Kuvat: Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5