Hapankaalilla kuorrutettu uunilohi

25.9.2007
3 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Hapankaalilla kuorrutettu uunilohi

Ainekset

4 annosta
1 600 g nahatonta kirjolohifileetä
2 1 tl yrttisuolaa
3 2 rkl öljyä
4 125 g purjoa suikaleina
5 200 g hapankaalia valutettuna
6 1 dl tillisilppua
7 2 dl ruokakermaa
8 125 g voimakasta sulatejuustoa
9 2 rkl sinappia
10 1 tl paprikaa
11 valkopippuria myllystä

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 7 g 28 g
Proteiinia 34 g 136 g
Rasvaa 36 g 146 g
Kuitua 2 g 7 g
Energiaa kJ 2 046 8183
Energiaa kcal 489 1956

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Munaton
Ruokalajit Pääruoat
Pääruoka-aine Kala

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Pane kirjolohifilee voideltuun uunivuokaan ja mausta yrttisuolalla. Kuullota pannulla kuumennetussa rasvassa purjosuikaleet ja valutettu hapankaali, jätä odottamaan. Valmista juustokastike. Kuumenna ruokakerma kattilassa, paloittele joukkoon sulatejuusto, sekoittele kunnes juusto sulaa. Mausta sinapilla ja valkopippurilla. Levitä haaleaksi jäähtynyt purjo-hapankaaliseos ja tillisilppu kalafileelle. Kaada päälle juustokastike. Kypsennä uunissa 200-asteessa 20–30 minuuttia.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen, Margareta Nygård
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5