Halloumi-sitruunapasta

17.5.2015
17 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Halloumi-sitruunapasta

Halloumi-sitruunapasta valmistuu nopeasti ja helposti ja maistuu lounaana tai arki-illan ateriana. Lisää lopuksi hienonnettua basilikaa, kääntele ja tarjoa heti.

Ainekset

4 annosta
1 300 g pastaa, esim. fettuccine
2 200 g halloumijuustoa
3 2 valkosipulinkynttä
4 1 sitruunan raastettu kuori
5 4 rkl oliiviöljyä
6 1 sitruunan mehu
7 ripaus suolaa
8 ripaus rouhittua mustapippuria
9 3 rkl hienonnettua basilikaa

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 51 g 203 g
Proteiinia 17 g 67 g
Rasvaa 27 g 107 g
Kuitua 2 g 10 g
Energiaa kJ 2 155 8619
Energiaa kcal 515 2060

Reseptitiedot

Ruokavalio Kasvis
Ruokalajit Pääruoat, Helpot & nopeat, Edullinen, Lounas
Ruokatyypit Pastaruoat
Pääruoka-aine Maitotuotteet
Makuja maailmalta Italialainen

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Keitä pasta. Kuutioi juusto. Pikapaista juusto teflonpannulla ilman rasvaa kauniin ruskeaksi. Vähennä lämpöä ja kuori ja raasta joukkoon valkosipulinkynnet ja sitruunan kuori. Lisää pannulle öljy. Valuta pasta, säästä hieman keitinvettä.

Lisää pasta ja sitruunamehu pannulle ja kääntele hetki kunnes pasta kuumenee. Lisää hieman keitinvettä, mausta suolalla ja pippurilla. Lisää hienonnettu basilika ja kääntele ainekset sekaisin.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
Avainsanat: halloumi pasta sitruuna
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5