Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Grillatut avomaankurkut ja piparjuurikastike

timer-icon15 min  (josta 15 min aktiivista)
Fork and knife
4 Annosta
Paahda pikamarinoituihin kurkkuihin maukkaat grilliraidat. Pyöräytä pirteä piparjuurikastike kurkkujen seuraksi.

Ainekset

400 g
(4 isoa) avomaankurkkua

MARINADI

2 rkl
rypsiöljyä
2 rkl
valkoviinietikkaa
1 tl
sokeria
1/2 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna

PIPARJUURIKASTIKE

1/2
ruukkua tilliä hienonnettuna
1 1/2 dl
paksua jogurttia
1 rkl
piparjuuritahnaa
1 tl
valkoviinietikkaa
1 tl
sokeria
1/4 tl
suolaa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Huuhtele kurkut ja lohko neljään osaan. Sekoita marinadin ainekset ja kääntele kurkut joukkoon. Anna maustua huoneenlämmössä kastikkeen valmistamisen ajan.

400 g
(4 isoa) avomaankurkkua
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna
1/2 tl
suolaa
1 tl
sokeria
2 rkl
valkoviinietikkaa
2 rkl
rypsiöljyä
2

Sekoita kastikkeen ainekset kulhossa ja siirrä jääkaappiin.

1/4 tl
suolaa
1 tl
sokeria
1 tl
valkoviinietikkaa
1 rkl
piparjuuritahnaa
1 1/2 dl
paksua jogurttia
1/2
ruukkua tilliä hienonnettuna
3

Grillaa kurkkuja 2–3 minuuttia välillä kääntäen, kunnes pinta on kauniin värinen. Tarjoa piparjuurikastikkeen kanssa.

Vinkki: Voit korvata avomaankurkut kahdella tuorekurkulla. Puolita pitkät kurkut ennen lohkomista.

Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
Hanne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 22.5.2020
|
Muokattu: 24.8.2021

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

121

508

9,5 g

2,3 g

4,5 g

4,5 g

0,8 g

3,8 g

1,2 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

ruukkua tilliä hienonnettuna,

1 rkl piparjuuritahnaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli