Grillattu lohi

28.5.2007
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Grillattu lohi

Ainekset

5 annosta
1 600 - 800 g fileoitua lohta tai kirjolohta
Marinadi:
1 4 rkl soijaa
2 3 rkl appelsiinimarmeladia
3 1 rkl sitruunamehua
4 3 rkl rypsiöljyä
5 1 tl sambal oelek- mausteseosta
6 suolaa tarvittaessa

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 6 g 31 g
Proteiinia 23 g 116 g
Rasvaa 24 g 122 g
Kuitua 0 g 0 g
Energiaa kJ 1 402 7012
Energiaa kcal 335 1676

Reseptitiedot

Ruokavalio Laktoositon, Maidoton, Munaton
Ruokalajit Pääruoat
Pääruoka-aine Kala

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Sekoita soija, appelsiinimarmeladi, sitruunamehu, öljy ja sambal oelek. Leikkaa lohifilee neljään palaan. Levitä marinadi laakeaan kulhoon ja kääntele kalapalat marinadissa. Anna maustua pari tuntia jääkaapissa. Jos grillin ritilässä on leveät raot, ritilän voi grillatessa peittää foliolla. Näin kalapalojen kääntäminen on helpompaa ja palat pysyvät ehjinä. Grillaa paloja muutama minuutti kummaltakin puolelta. Voit voidella pintaa muutaman kerran kypsymisen aikana. Tarjoa lisänä esimerkiksi grillattua parsaa, keitettyjä tai uunissa kypsennettyjä varhaisperunoita, ananasraitaa ja salaattia.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen, Margareta Nygård
© SOK
Avainsanat: lohi lohifilee
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5