Greippi-vuohenjuustosalaatti

13.12.2007
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Greippi-vuohenjuustosalaatti

Ainekset

1 2 verigreippiä tai greippiä
2 rucolaa tai vihreää salaattia
3 1 avokado
4 2 rkl pistaaseja rouhittuna
Vuohenjuustovinegretti:
1 0,5 pakettia pehmeää vuohenjuustoa
2 2 rkl oliiviöljyä
3 greippimehua
4 tilkka sitruunamehua halutessasi
5 1 tl hunajaa
6 1 rkl suolaa
7 mustapippuria
8 1 murskattu valkosipulin kynsi

Ravintoaineet

Resepti
Hiilihydraatteja 41 g
Proteiinia 14 g
Rasvaa 67 g
Kuitua 15 g
Energiaa kJ 3423
Energiaa kcal 818

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Munaton
Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat, Lisäkkeet
Ruokatyypit Salaatit
Pääruoka-aine Hedelmät

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kuori greipit siten, että myös hedelmälohkoja peittävä kalvo lähtee irti. Irrota lohkot kalvottomiksi. Tee tämä lautasen päällä, jotta saat kaiken irtoavan mehun talteen. Puhdista ja paloittele salaatti ja rucola. Halkaise, kuori ja viipaloi avokado. Levitä rucola, salaattisuikaleet, greipinlohkot, avokadoviipaleet ja pistaasit laakeaan kulhoon. Valmista kastike. Sekoita notkistettuun vuohenjuustoon öljy, greipeistä irronnut mehu ja mausteet. Lisää tilkka sitruunamehua halutessasi. Valuta kastike salaatille.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen, Margareta Nygård
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5