Granaattiomena-fetasalaatti

27.10.2016
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Granaattiomena-fetasalaatti

Ravintosisällöltään hyvän granaattiomenan siemenet sopivat salaatteihin, jälkiruokiin ja myös lämpimien ruokien koristeelliseksi lisäksi. Mehua voi käyttää juomiin, kastikkeisiin, ja siitä voi keittää myös vahvaa makusiirappia.

Ainekset

5 annosta
1 1 granaattiomena
2 1 pieni punakaali
3 150 g fetajuustoa
Kastike
1 2 - 3 rkl granaattiomenan mehua
2 1 rkl valkoviinietikkaa
3 2 rkl oliiviöljyä
4 0,5 tl juustokuminaa
5 0,5 tl korianteria
6 0,25 tl (1/4 tl) kanelia
7 1 valkosipulinkynsi
8 2 tl hunajaa
9 0,5 tl suolaa
10 0,25 tl (1/4 tl) mustapippuria

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 5 g 26 g
Proteiinia 7 g 33 g
Rasvaa 13 g 65 g
Kuitua 2 g 8 g
Energiaa kJ 688 3442
Energiaa kcal 165 823

Huom! Laskelmassa ei ole huomioitu: granaattiomena

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Munaton, Kasvis
Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat, Lisäkkeet
Ruokatyypit Salaatit
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Pyörittele granaattiomenaa pöydän pintaa vasten, jolloin siemenet irtoavat kalvoista. Halkaise hedelmä ja pane se sormien päällä leikkuupinta alaspäin kulhon päälle. Kopauttele kuorta esimerkiksi puukauhalla, jolloin siemenet putoavat kulhoon sormien välistä. Puserra talteen mehu lopusta hedelmästä kastiketta varten.
Leikkaa punakaali ohuiksi suikaleiksi ja pane salaattikulhoon. Lisää päälle granaattiomenan siemenet ja paloiteltu fetajuusto. Sekoita kastikeainekset keskenään ja kaada kastike salaatin päälle.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5