Gluteenittomat kaura-porkkanaletut

27.2.2018
1 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Gluteenittomat kaura-porkkanaletut

Kauralla rikastetut porkkanaräiskäleet maistuvat hyviltä sekä raikkaan puolukkasurvoksen että suolaisten lisukkeiden kanssa. Kokeile esimerkiksi katkaraputahnan tai sienisalaatin kera.

Ainekset

4 annosta
1 2 porkkanaa
2 2 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
3 2 dl gluteenittomia lettujauhoja (Farina)
4 5 dl kaurajuomaa
5 2 rkl öljyä
6 3 kananmunaa
7 0,5 tl suolaa
Paistamiseen
1 öljyä

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 44 g 177 g
Proteiinia 11 g 45 g
Rasvaa 20 g 82 g
Kuitua 4 g 17 g
Energiaa kJ 1 702 6807
Energiaa kcal 407 1627

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Kasvis
Ruokalajit Pääruoat, Helpot & nopeat, Lounas
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Raasta porkkana hienoksi raasteeksi. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Anna taikinan turvota 15–30 minuuttia.

Kuumenna paistinpannussa tilkka öljyä kumaksi. Kaada pannulle noin 1 dl taikinaa. Levitä taikinaa hieman kauhalla. Paista räiskäleet yksi kerrallaan molemmin puolin kauniin ruskeiksi. Tarjoa lämpiminä.

Vinkki: Voit paistaa taikinasta myös pieniä lettuja lettupannulla.

Teksti:
Kuvat: Tuomas Kolehmainen
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5