Gluteenittomat ja maidottomat muurikkaletut

13.5.2018
2 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Gluteenittomat ja maidottomat muurikkaletut

Lettu tai lätty, mökkikesän paras herkku! Gluteenittomat ja maidottomat räiskäleet saa pitsireunaisiksi kivennäisvedellä.

Ainekset

12 kappaletta
1 4 dl soijajuomaa
2 1 dl kivennäisvettä
3 2,5 dl gluteenitonta jauhoseosta
4 2 kananmunaa
5 0,5 tl suolaa
Lisäksi
1 öljyä tai maidotonta margariinia
Limemansikat
1 200 g (noin 4 dl) mansikoita
2 1 lime
3 1 rkl juoksevaa hunajaa

Ravintoaineet

Kappale Resepti
Hiilihydraatteja 13 g 156 g
Proteiinia 3 g 35 g
Rasvaa 2 g 21 g
Kuitua 1 g 11 g
Energiaa kJ 344 4122
Energiaa kcal 82 985

Huom! Laskelmassa ei ole huomioitu: öljyä tai maidotonta margariinia

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Kasvis
Ruokalajit Jälkiruoat
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

  1. Tee limemansikat. Puolita tai viipaloi mansikat. Pese ja raasta limen kuori. Purista mehu. Sekoita hunaja mehuun. Kaada se marjoille, lisää kuoriraaste ja anna marjojen maustua vähintään 1 tunti.
  2. Sekoita soijajuoma ja kivennäisvesi kulhossa. Siivilöi ja sekoita jauhot joukkoon. Lisää kananmunat ja suola. Sekoita tasaiseksi.
  3. Kuumenna muurikkapannu. Paista letut rasvassa molemmin puolin kauniin värisiksi.

Vinkki: Marinoidut mansikat maistuvat myös hedelmäsalaatissa ja jogurtin tai jäätelön kanssa.

Teksti:
Kuvat: Tuomas Kolehmainen
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5