Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Gluteenittomat blinit

Fork and knife
1 Kappaletta
Fork and knife
1 Kappaletta
Blinit onnistuvat helposti myös gluteenittomina. Tarvitset reseptiin vain muutaman aineksen. Nauti blinit esimerkiksi smetanan, mädin, sipulin ja maustekurkkujen kera.

Ainekset

3 dl
Maitoa
10 g
Hiivaa (1/5 palaa)
1 1/2 dl
Tattarijauhoja
1 dl
Gluteenitonta jauhoseosta
1 tl
Suolaa
2 kpl
Munaa
30 g
Voita sulatettuna

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi,  murenna ja sekoita joukkoon hiiva. Lisää vatkaten tattarijauhot. Jätä taikina turpoamaan puoleksi tunniksi.

Erottele kananmunista keltuaiset ja valkuaiset. Sulata voi. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Lisää taikinaan sekoittaen jauhoseos, suola ja keltuaiset. Jos valkuaisvaahto on laskenut, vatkaa sitä uudestaan. Sekoita taikinaan jäähtynyt voisula ja valkuaisvaahto.

Paista taikinasta  blinipannuilla blinejä  tai ohukaispannulla paksuja lettuja  molemmin puolin. Tarjoa lisänä smetanaa, mätiä (suolattua), sipulisilppua, suola- tai maustekurkkuja, etikkapunajuuria ja rouhittua mustapippuria.

Miltä maistui?
Resepti:
Kati Pohja
Kuvat:
Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
Julkaistu: 5.1.2005
|
Muokattu: 1.2.2021

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.