Gluteenittomat blinit

5.1.2005
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Gluteenittomat blinit

Ainekset

1 3 dl maitoa
2 10 g hiivaa (1/5 palaa)
3 1,5 dl tattarijauhoja
4 1 dl gluteenitonta jauhoseosta
5 1 tl suolaa
6 2 kpl munaa
7 30 g voita sulatettuna

Ravintoaineet

Resepti
Hiilihydraatteja 129 g
Proteiinia 41 g
Rasvaa 39 g
Kuitua 8 g
Energiaa kJ 4339
Energiaa kcal 1037

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton
Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat, Leivonnaiset, Aamu-, väli- ja iltapalat
Ruokatyypit Suolaiset leivonnaiset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi,  murenna ja sekoita joukkoon hiiva. Lisää vatkaten tattarijauhot. Jätä taikina turpoamaan puoleksi tunniksi.

Erottele kananmunista keltuaiset ja valkuaiset. Sulata voi. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Lisää taikinaan sekoittaen jauhoseos, suola ja keltuaiset. Jos valkuaisvaahto on laskenut, vatkaa sitä uudestaan. Sekoita taikinaan jäähtynyt voisula ja valkuaisvaahto.

Paista taikinasta  blinipannuilla blinejä  tai ohukaispannulla paksuja lettuja  molemmin puolin. Tarjoa lisänä smetanaa, mätiä (suolattua), sipulisilppua, suola- tai maustekurkkuja, etikkapunajuuria ja rouhittua mustapippuria.

Teksti:
Kuvat: Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
© SOK
Avainsanat: blinit
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5