Gluteeniton vadelmakääretorttu

28.6.2016
4 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Gluteeniton vadelmakääretorttu

Pelkistä perunajauhoista syntyy pehmeä ja helposti rullautuva kääretorttu. Anna valmiin kääretortun mehevöityä jääkaapissa leivinpaperiin käärittynä pari tuntia ennen koristelua ja tarjoamista.

Ainekset

6 annosta
1 4 kananmunaa
2 1,5 dl sokeria
3 1,5 dl perunajauhoja
4 1 tl leivinjauhetta
Täyte
1 200 g vadelmia
2 1 dl vadelmahilloa
Pinnalle
1 3 dl vispikermaa
2 2 rkl sokeria
3 1 tl vaniljasokeria
4 50 g vadelmia
5 mintun lehtiä
6 vaaleanpunaista sokerimassaa, halutessasi

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 52 g 310 g
Proteiinia 6 g 36 g
Rasvaa 23 g 139 g
Kuitua 2 g 12 g
Energiaa kJ 1 850 11098
Energiaa kcal 442 2653

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Kasvis
Ruokalajit Leivonnaiset
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine Marjat

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Vatkaa munat ja sokeri hyväksi vaahdoksi. Sekoita leivinjauhe perunajauhoihin. Lisää seos munavaahtoon siivilän läpi samalla taikinaa käännellen. Levitä taikina uunipellille leivinpaperin päälle. Kypsennä 200-asteessa noin 10 minuuttia.
Ripottele puhtaalle leivinpaperille ohut kerros sokeria. Kumoa valmis kääretorttulevy sokerin päälle, irrota varovasti leivinpaperi torttupohjasta.
Murskaa vadelmat kevyesti ja lisää sekaan hillo. Levitä täyte pohjan päälle. Kääri pohja rullaksi paperin avulla. Anna kääretortun mehustua jääkaapissa vähintään 2 tuntia.
Siirrä torttu tarjoiluvadille ja leikkaa molemmista päistä pois ohut viipale. Vatkaa kerma ja sokerit pehmeäksi vaahdoksi. Levitä vaahto tortun pinnalle. Koristele vadelmilla ja mintun lehdillä. Tee halutessasi muotilla sokerimassakoristeita kääretortun pinnalle.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
Avainsanat: kääretorttu vadelma
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5