Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Gluteeniton tomaattijuustopiiras

Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta
Käytä piiraaseen erilaisia tomaatteja, niin saat iloa ulkonäköön.

Ainekset

100 g
Voita tai margariinia
3 dl
Gluteenitonta jauhoseosta
1/2 dl
Parmesaanijuustoraastetta
1/2 tl
Suolaa
1 tl
Leivinjauhetta
1 dl
Kylmää vettä

Päälle

3 rkl
Vihreää tai punaista pestoa
150 g
Juustoraastetta
250 g
Tomaatteja
1 tl
Jauhettua mustapippuria
1/2 kpl
Ruukkua basilikaa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Nypi jauhot, parmesaaniraaste, suola, leivinjauhe ja voi sekaisin. Lisää vesi nopeasti sekoittaen. Painele taikina jauhoseosta apuna käyttäen piirasvuoan (halk. 28 cm) pohjalle ja reunoille. Tue reunat alumiinifoliosuikaleilla, etteivät ne valu paistamisen aikana. Esikypsennä pohjaa 200-asteisessa uunissa 12 minuuttia. Sivele pesto piirakkapohjalle, lisää päälle juustoraaste ja puolitetut tomaatit. Rouhi päälle pippuria. Kypsennä vielä 12–15 minuuttia. Koristele basilikanlehdillä.

Miltä maistui?
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 22.9.2016
|
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

265

1107

17,2 g

9,0 g

25,3 g

5,7 g

1,0 g

2,0 g

0,5 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

0,5 dl Parmesaanijuustoraastetta,

0,5 tl Suolaa,

1 tl Leivinjauhetta,

1 dl Kylmää vettä,

150 g Juustoraastetta,

1 tl Jauhettua mustapippuria,

Ruukkua basilikaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli