Gluteeniton tomaattijuustopiiras

22.9.2016
1 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Gluteeniton tomaattijuustopiiras

Käytä piiraaseen erilaisia tomaatteja, niin saat iloa ulkonäköön.

Ainekset

6 annosta
1 100 g voita tai margariinia
2 3 dl gluteenitonta jauhoseosta
3 0,5 dl parmesaanijuustoraastetta
4 0,5 tl suolaa
5 1 tl leivinjauhetta
6 1 dl kylmää vettä
Päälle
1 3 rkl vihreää tai punaista pestoa
2 150 g juustoraastetta
3 250 g tomaatteja
4 1 tl jauhettua mustapippuria
5 0,5 ruukkua basilikaa

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 25 g 151 g
Proteiinia 10 g 61 g
Rasvaa 27 g 160 g
Kuitua 1 g 6 g
Energiaa kJ 1 594 9567
Energiaa kcal 381 2287

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Munaton, Kasvis
Ruokalajit Leivonnaiset, Aamu-, väli- ja iltapalat, Brunssi
Ruokatyypit Suolaiset leivonnaiset
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Nypi jauhot, parmesaaniraaste, suola, leivinjauhe ja voi sekaisin. Lisää vesi nopeasti sekoittaen. Painele taikina jauhoseosta apuna käyttäen piirasvuoan (halk. 28 cm) pohjalle ja reunoille. Tue reunat alumiinifoliosuikaleilla, etteivät ne valu paistamisen aikana. Esikypsennä pohjaa 200-asteisessa uunissa 12 minuuttia. Sivele pesto piirakkapohjalle, lisää päälle juustoraaste ja puolitetut tomaatit. Rouhi päälle pippuria. Kypsennä vielä 12–15 minuuttia. Koristele basilikanlehdillä.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5