Gluteeniton siemennäkkileipä

25.2.2016
4 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Gluteeniton siemennäkkileipä

Näkkärin tekeminen on helppoa. Aineet sekoitetaan nopeasti sekaisin ja löysä taikina kaadetaan pellille. Tärkeää on paistaa leipä kuivaksi ja jäähdyttää se paistamisen jälkeen kunnolla.

Ainekset

24 palaa
1 2 dl gluteenittomia jauhoja tai tattarijauhoja
2 1 dl seesaminsiemeniä
3 1 dl auringonkukansiemeniä
4 1 dl kurpitsansiemeniä
5 0,5 dl pellavansiemeniä
6 1 tl suolaa
7 2,5 dl kuumaa vettä
8 3 rkl rypsiöljyä
9 1 - 2 rkl silputtua rosmariinia, halutessasi

Ravintoaineet

Pala Resepti
Hiilihydraatteja 5 g 123 g
Proteiinia 3 g 78 g
Rasvaa 8 g 182 g
Kuitua 1 g 31 g
Energiaa kJ 424 10165
Energiaa kcal 101 2430

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Munaton, Sokeriton, Kasvis, Vegaani
Ruokalajit Aamu-, väli- ja iltapalat, Helpot & nopeat
Ruokatyypit Suolaiset leivonnaiset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Sekoita jauhot, siemenet ja suola kulhossa. Lisää vesi ja öljy. Sekoita. Kaada löysä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Levitä leivinpaperi taikinan päälle ja painele tasaiseksi. Poista paperi. Painele rosmariini leivän pintaan. Kypsennä 150-asteisessa uunissa 50–60 minuuttia.

Anna näkkileivän jäähtyä ja kuivahtaa kunnolla ritilän päällä ennen paloittelua ja pakkaamista tiiviiseen rasiaan.

Vinkki! Voit käyttää siemenien asemesta myös valmista siemensekoitusta.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5